Aan de slag met leerachterstanden

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / De vraag achter het antwoord

Nieuwsbericht

Aan de slag met leerachterstanden

Hoe Cedin kan worden ingezet met de subsidiegelden

Hebben leerlingen binnen jouw school extra ondersteuning nodig vanwege leer-ontwikkelingsachterstanden veroorzaakt door corona? Cedin heeft effectieve interventies om deze leerachterstanden te verminderen. Wil jij direct aan de slag met jouw leerlingen? Neem dan contact met ons op. 

Eén op één online begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Cedin biedt één op één online begeleiding aan voor kinderen uit groep 4 t/m 8 met ernstige reken-wiskunde problemen en/of dyscalculie. Met deze online sessies geven we leerlingen op de juiste manier instructies en weten leerkrachten dat ze rekenen op de juiste manier (aan)leren. We komen daarmee aan de onderwijsbehoefte tegemoet en als leerkracht ben je ervan verzekerd dat de rekenvaardigheden van je leerling(en) op een passende en goede manier worden aangeleerd. Klik hier voor meer informatie.

Letterster

Letterster is een digitale alles-in-één-oplossing voor scholen om lees- en spellingproblemen aan te pakken. Zo geeft de school eenvoudig en doelgericht, passende ondersteuning op het gebied van lezen en spellen op zorgniveau 3. Letterster ondersteunt leerlingen in de groepen 4 tot en met 8 met lees- en/of spellingachterstanden of dyslexie. Het oefentraject sluit naadloos aan bij de onderwijsbehoefte van de leerling. Klik hier voor meer informatie.

Zorgconsulten bij leer- en/of gedragsproblemen

Leerlingen die leer- en/of gedragsproblemen ontwikkelen door corona, hebben het vaak moeilijk op school en thuis. Binnen de wet passend onderwijs wordt er verwacht dat het onderwijs kan voorzien in specifieke onderwijs en ondersteuningsbehoefte. Vaak lukt dit, maar voor sommige leerlingen blijkt extra (externe) ondersteuning toch wenselijk. Ook daarvoor kun je bij Cedin terecht. Klik hier voor meer informatie over ondersteuning op zorgniveau-3.

Cedin adviseert in Noord Nederland schoolbesturen binnen GKA-gemeenten

Voor schoolbesturen en scholen in een Gelijke Kansen Alliantie gemeente (GKA-gemeente) bestaat de mogelijkheid om kosteloos advies te krijgen voor het maken van de juiste keuze voor educatieve programma’s. In nauwe samenwerking met Edventure en Sardes voert Cedin dit advies uit in de drie noordelijke provincies. Het gaat om de GKA-gemeenten Achtkarspelen, Eemsdelta, Hoogeveen, Groningen en Súdwest-Fryslân.

Lees er meer over in dit bericht.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..