Aflevering #10: Hoe zorg je voor een passende didactiek voor alle leerlingen?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#10

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering #10: Hoe zorg je voor een passende didactiek voor alle leerlingen?

Als leerkracht wil je natuurlijk graag dat alle leerlingen tot leren komen. Maar wat vraagt dat van jou als leerkracht als je bijvoorbeeld zowel een leerling hebt die moeilijk meekomt als een hoogbegaafde leerling? Kun je bijvoorbeeld je instructie daarop aanpassen? Wat zijn de mogelijkheden maar misschien ook de onmogelijkheden? We verkennen dit vraagstuk met onderwijsadviseur Stefan van der Worp en orthopedagoog Marijke Jagersma. Ze vertellen wat ze in de praktijk tegenkomen en hoe je met relatief kleine aanpassingen in je didactiek, alle leerlingen bij de les kunt houden. 

Veel luisterplezier!

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..