Aflevering #3: Jeugdhulp of passend onderwijs. Wat zet je in bij leerlingen waar je je zorgen over maakt

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#3

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#3 Jeugdhulp of passend onderwijs. Wat zet je in bij leerlingen waar je je zorgen over maakt?

Maike Rea is onderwijsadviseur en focust zich op vraagstukken rondom sociale veiligheid, pedagogisch klimaat in scholen en groepsdynamiek. Ze is ontwikkelingspsycholoog en werkt veel in situaties waarin een groepsdynamische analyse en aanpak vereist is. Zowel in de klas als in schoolteams. Samen met Titia Nossin-Bouma, orthopedagoog-generalist en praktijkhouder van onze zorgpraktijk in Zuidhorn hebben we het in deze aflevering over passend onderwijs versus jeugdhulp.

Aan welke knoppen kan je als school of leerkracht draaien wanneer jij je zorgen maakt over een leerling? Bijvoorbeeld als je zorgen hebt over het gedrag, de houding of ontwikkeling van een kind. Wat mag je als leerkracht verwachten van de zorgstructuur binnen jouw school of het bestuur om je hierbij te ondersteunen? Wanneer is de inzet van jeugdhulp gewenst en hoe werkt dat dan in de praktijk? De rode draad in dit gesprek is het belang van de samenwerking tussen het gezin, het kind en de school.

 

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..