Aflevering #4: Aan de slag met executieve functies bij kleuters

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#4

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#4 Aan de slag met executieve functies bij kleuters

Een kleuter die zo enthousiast is dat hij amper op zijn beurt kan wachten in de kring. Of die ene leerling die als het opruimtijd is, vaak heel gefrustreerd raakt omdat ze nog zo lekker aan het spelen is. Onderwijsadviseurs Maike Rea en Tim van Essen vertellen hoe dit samenhangt met de ontwikkeling van executieve functies, denkprocessen die belangrijk zijn voor het uitvoeren van sociaal en doelgericht gedrag. Wat kun je als leerkracht of ouder doen om kleuters te ondersteunen bij de ontwikkeling van deze functies, passend bij de leeftijd? En hoe vertaalt zich dat naar hoe jij als leerkracht handelt en hoe je lokaal is ingericht? Theorie en praktijk komen samen in deze aflevering. 

NB: Het boek waarover we het hebben in deze aflevering heet ‘Zelfsturing in de klas’.

 

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..