Aflevering #5: Hoe begeleid je hoogsensitieve kinderen in de klas?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#4

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#5 Hoe begeleid je hoogsensitieve kinderen in de klas?

Eén op de vijf mensen is hoogsensitief. De kans is dus groot dat er ook hoogsensitieve kinderen in je klas zitten. Waaraan kun je dat merken en hoe kun je deze leerlingen ondersteunen zodat ze niet overprikkeld raken? We horen in deze podcast van onze pedagoog en ambulant begeleider Joke Talsma en intern begeleider Tea Veenstra hoe je samen met ouders en het kind tot oplossingen kunt komen. Denk aan het creëren van rustmomenten, een fysieke plaats in de klas of het werken met een geluiddempende koptelefoon. Ontdek dit en meer over hoogsensitieve leerlingen in deze aflevering.

Veel luisterplezier!

Joke Talsma van Cedin ontwikkelde samen met Jannie Douma van praktijk Seedyk de methode ‘de cirkel’. Samen werken ze aan een bijpassend werkboek.

Bedoeld voor ouders en leerkrachten om kinderen met HSP te helpen over- en onderprikkeling te herkennen en voorkomen. Met allemaal tips en tools om met het kind aan de slag te gaan. Op dit moment gebruiken meerdere leerkrachten op scholen dit werkboek als pilot. Met deze feedback hopen ze dit najaar een zo praktisch mogelijk werkboek te kunnen uitbrengen.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Joke Talsma: j.talsma@cedin.nl

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..