Aflevering #6: Goed samenwerken met ouders

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#4

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#6 Goed samenwerken met ouders.

De meeste scholen geven aan het contact met ouders belangrijk te vinden. Toch vinden ouders het soms lastig om op een leerkracht af te stappen. Ze weten niet zo goed wat de school daarin van hen verwacht of wat ze van de school kunnen verwachten.

Het omgekeerde bestaat ook: ouders die te pas en te onpas aan je bureau staan. Ook zijn er ouders met wie je maar heel moeilijk contact krijgt.

In deze podcast verkennen we met pedagoog Maaike Jongbloed en onderwijsadviseur Beja Koops hoe je als school de samenwerking en communicatie met ouders op een prettige manier kunt vormgeven en verwachtingen daarin naar elkaar uitspreekt.

Veel luisterplezier!

 

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..