Aflevering #7: Hoe zet je de schoolmaatschappelijk werker zo goed mogelijk in?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#7

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#7 Hoe zet je de schoolmaatschappelijk werker zo goed mogelijk in?

Bijna alle basisscholen en middelbare scholen hebben een schoolmaatschappelijk werker. Deze schoolmaatschappelijk werker is onderdeel van de zorgstructuur van een school. Maar wat is precies deze rol van een schoolmaatschappelijk werker? En hoe zorg je ervoor dat leerlingen, ouders en leerkrachten of docenten de weg naar deze schoolmaatschappelijk werker weten te vinden? We vragen het aan Zwaantje Hiemstra. Zij werkt vanuit Cedin als schoolmaatschappelijk werker bij verschillende scholen. En aan Sieger Rinzema, ondersteuningscoördinator bij CSG Comenius in Leeuwarden.

Heb je vragen over schoolmaatschappelijk werk? Neem dan contact op met Zwaantje Hiemstra: z.hiemstra@cedin.nl.

Veel luisterplezier!

 

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..