Aflevering #8: Hoe zet je op een goede manier kindgesprekken in?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#7

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#8 Hoe zet je op een goede manier kindgesprekken in? 

Leerkrachten kunnen veel over en van leerlingen leren door één op één met ze in gesprek te gaan. Zo’n kindgesprek helpt de leerling om te leren reflecteren op zichzelf en op het leren op school. De meeste kinderen en leerkrachten vinden zo’n gesprek heel waardevol. Je wordt als leerling gezien en gehoord en het helpt de leerkracht bij het creëren van een goede band met een leerling. In deze podcast spreken we over het belang van kindgesprekken en over de praktische uitvoering ervan met ontwikkelingspsycholoog en onderwijsadviseur Joske van der Sluis en orthopedagoog en onderwijsadviseur Mirjam Oosterman.

Veel luisterplezier!

 

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..