Aflevering #9: Hoe motiveer je leerlingen met leesproblemen om te lezen?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#10

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering #9: Hoe motiveer je leerlingen met leesproblemen om te lezen?

Uit onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder boeken lezen en dat ouders minder voorlezen. Als je dan ook nog leesproblemen hebt, bijvoorbeeld door dyslexie, dan zal een boek lezen niet boven aan je wensenlijstje staan. Waarom is het dan toch belangrijk om deze kinderen te motiveren om boeken te blijven of te gaan lezen? En hoe doe je dat? In deze podcast geven onderwijsadviseur Marije Hoogland en orthopedagoog/dyslexiebehandelaar Klaasje Haveman praktische tips over aanbod van boeken, het voeren van goede leesgesprekken, balans houden tussen technisch lezen en vrij lezen en het omgaan met lezen bij andere (zaak)vakken. Ook gaan we in op de vraag hoe je deze uitdaging als schoolteam gezamenlijk aan kunt pakken. 

Veel luisterplezier!

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..