Aflevering #2: Hoe houd je leerlingen met rekenproblemen of dyscalculie gemotiveerd?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#2

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#2 Hoe houd je leerlingen met rekenproblemen of dyscalculie gemotiveerd?

In deze aflevering spreken we met Jessica van der Straaten (onderwijsadviseur en rekenspecialist) en Mirjam Oosterman (onderwijsadviseur, orthopedagoog generalist en GZ-psycholoog) over rekenproblemen en dyscalculie en het verschil tussen beide. Ze gaan in op de vraag wat de (eerste) signalen zijn en hoe leerlingen rekenproblemen zelf ervaren. Jessica en Mirjam geven tips hoe je je rekendidactiek op maat kunt maken voor deze leerlingen zodat ook zij succeservaringen opdoen en daarmee open (blijven) staan om te leren. De rol van ouders en het inschakelen van externe expertise komt ook aan bod. 

Veel luisterplezier!

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..