Basis voor een nieuw curriculum voor Friese taal en cultuur gereed

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / De vraag achter het antwoord

Nieuwsbericht

Basis voor een nieuw curriculum voor Friese taal en cultuur gereed

De afgelopen maanden heeft een groep leraren, schoolleiders en lerarenopleiders onder regie van Cedin hard gewerkt aan voorstellen voor de vernieuwing van het curriculum voor Friese taal en cultuur. De basis voor het nieuwe curriculum is nu klaar. Deze bestaat uit een preambule, een visie op het leergebied, de kern van het leergebied in de vorm van zogenaamde grote opdrachten en bouwstenen bij elke grote opdracht. De voorstellen zijn 20 oktober 2020 aangeboden aan Provinciale Staten van de provincie Friesland. In de vervolgfase, naar verwachting vanaf het voorjaar 2021, zullen de bouwstenen uitgewerkt worden tot kerndoelen voor het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs in opdracht van de Minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media.

Kijk hier voor de documenten.

Alle scholen in Fryslân hebben een brief van de provincie gekregen met een poster, waarop de voorstellen voor de vernieuwing van het curriculum voor Friese taal en cultuur inspirerend wordt verbeeld en toegelicht. 

Hieronder vind je de poster. Belangstelling voor een exemplaar van de poster?
Stuur dan een mail naar marketing@cedin.nl, dan sturen wij een exemplaar toe.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..