Bewust bekwaam coachen

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Bewust bekwaam coachen

Artikel

Bewust bekwaam coachen

Professioneel coachen is steeds belangrijker en relevanter geworden in dienstverlenende organisaties. Zeker in scholen waar leerlingen leren, waar leerkrachten zich voortdurend ontwikkelen en waar zelfs de school als geheel streeft naar een lerende organisatie is er aandacht nodig voor het vitaliseren van het lerend vermogen. Coaching speelt hierin een cruciale rol, het draagt sterk bij aan een leercultuur. 

Dinsdag 6 september 2022 start er een nieuwe groep met de registeropleiding Coach in het onderwijs. Wil jij professioneel erkend coach worden én persoonlijk groeien in je eigen ontwikkeling? Dan is deze opleiding misschien wat voor jou. Je leest hieronder wat een aantal huidige deelnemers er van vindt. Zij hebben op het moment van schrijven vier bijeenkomsten gevolgd.

Gerjo Stegeman

Beleidsmedewerker Coaching en PR& communicatie bij Onderwijsstichting Arcade: “Ik was op zoek naar diepgang. Dat krijg je met deze opleiding zeker! We leren veel theorie en hoe we dat kunnen toepassen in onze eigen situaties. Ik heb al heel veel geleerd in korte tijd. Ontzettend inspirerend. Tegelijkertijd is het goed om te beseffen dat dit inderdaad een volwaardige opleiding is met de daarbij behorende tijdsinvestering.”

Rita Timmerman

Intern Begeleider CBS De Bentetop en PC Jenaplanschool Het Anker: “Ik ben intern begeleider en coach en voer daarom veel gesprekken met ouders, leerlingen en collega’s. Ik kon daar soms erg zenuwachtig voor zijn. Zeker als het gesprekken waren waarbij ik moeilijke vragen moest stellen. Met deze opleiding heb ik al een heleboel tools gekregen. Waardoor ik me nu  meer bewust ben van een juiste opbouw van een gesprek en het stellen van de goede vragen. Ik kan hierdoor veel beter in een gesprek mee bewegen en voel me hierdoor een stuk zekerder. Nu al!”

Marjan Jansen

Directeur OBS Schuilingsoord: “Deze opleiding is een reflectie van je eigen werk. In de waan van de dag heb je hier niet de tijd en de rust voor. Maar met het volgen van deze opleiding ben je hier op vaste momenten diepgaand mee bezig. In een veilige omgeving kun je met elkaar van gedachten wisselen. Dat is heel inspirerend en enthousiasmerend. Het is echt een feestje om bij elkaar te zijn!”

Carla Jansen

Directeur Kindcentrum De Bouwsteen: “Het mooie van deze opleiding is dat ik me steeds meer bewust kan bekwamen in coachgesprekken. Veel gesprekken voer je nu vanuit intuïtie, maar zonder onderbouwing. Met deze opleiding ontwikkel ik die onderbouwing wél. In korte periode heb ik al veel geleerd. Onze opleider heeft veel kennis en ervaring, wat ontzettend fijn is. De lesdagen zijn daardoor ook zeer inspirerend en leerzaam. Het programma van de opleiding zit zo in elkaar dat er ook alle ruimte is voor persoonlijke inbreng en zelfsturing. De verbinding van de theorie en de praktijk maken het voor mij een zinvolle en inspirerende opleiding. Met veel plezier ga ik naar de lesdagen! Kanttekening is wel dat de zelfstudie veel tijd vraagt.”

Meer weten over de opleiding?

De Registeropleiding Coach in het onderwijs start op dinsdag 6 september 2022 in Drachten en bestaat uit 12 lesdagen. De overige contactmomenten bestaan o.a. uit assessments en coachleertrajecten. Een overzicht van alle lesdagen vind je hier. Wil je nog meer weten over de inhoud van de opleiding? Vraag dan de brochure met meer informatie aan.

Cursusleiders

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..