Boek ‘Wurden fan Timo’ centraal in LêsNo-project

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een bericht van Sinterklaas

Nieuws

Boek ‘Wurden fan Timo’ centraal in LêsNo-project

De Friese schrijfster Tialda Hoogeveen schreef haar eerste fictieboek ‘Wurden fan Timo’. Het boek, dat gaat over het meisje Nanne die haar broer verliest bij een verkeersongeluk, staat centraal in het LêsNo-project van Afûk, Cedin, Fers en Stichting Lezen.

LêsNo is het leesbevorderingsproject Frysk waarbij Afûk, Cedin, Fers en Stichting Lezen met steun van de provincie Fryslân jaarlijks een nieuw Fries boek met educatiemateriaal ontwikkelen voor brugklassen. ‘Wurden fan Timo’ is het zevende LêsNo-boek.

Boek inclusief uitgebreid lesmateriaal

In de eerste maanden van 2021 gaan ruim dertig middelbare scholen met meer dan 4.000 brugklasleerlingen tijdens lessen Frysk aan de slag met ‘Wurden fan Timo’. Ze konden de boeken in het najaar van 2020 bestellen, inclusief uitgebreid lesmateriaal. Op lesno.nl staat een audiomeeleesversie, die het lezen van het Fries vergemakkelijkt.

 Song ‘Yn dyn ljocht’

Voor het project is daarnaast Jon Allen’s nummer ‘In your light’ door Jelle Bangma vertaald naar het Fries. Het is gespeeld, gezongen en opgenomen door Sytse Broersma (De Kast) en zijn dochter Lotte. Lotte Broersma brengt het nummer uit als single.

Het boek ‘Wurden fan Timo’ is vanaf nu verkrijgbaar bij de Afûk. Het lied is te vinden op YouTube en Spotify.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..