Cedin adviseert schoolbesturen binnen GKA-gemeenten in Noord-Nederland

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / De vraag achter het antwoord

Nieuwsbericht

Cedin adviseert schoolbesturen binnen GKA-gemeenten in Noord-Nederland

Bewezen effectieve programma’s om leerachterstanden door corona te verminderen

Het rijk heeft extra geld beschikbaar gesteld om leerlingen die achterstanden hebben opgelopen door corona extra te begeleiden. Het is belangrijk dat schoolbesturen deze subsidie besteden aan bewezen effectieve programma’s. Voor schoolbesturen en scholen in een Gelijke Kansen Alliantie gemeente (GKA-gemeente) bestaat daarom de mogelijkheid om kosteloos advies te krijgen voor het maken van de juiste keuze voor educatieve programma’s. In nauwe samenwerking met Edventure en Sardes voert Cedin dit advies uit in de drie noordelijke provincies. Het gaat om de GKA-gemeenten Achtkarspelen, Eemsdelta, Hoogeveen, Groningen en Súdwest-Fryslân.

Verkeerde keuzes voorkomen

In het verleden is vaak gebleken dat aanvullende programma’s voor leerlingen met achterstanden geen leerwinst opleverden. Bijvoorbeeld omdat de activiteiten niet pasten bij de doelen of omdat de kwaliteit van uitvoering onvoldoende was. Een advies van Cedin voor het maken van de juiste keuzes voor educatieve programma’s zorgt ervoor dat schoolbesturen niet kiezen voor programma’s die leuk zijn, maar voor effectieve programma’s.  Hiermee hebben schoolbesturen ook de verantwoording voor de subsidie in handen.

De onderwijsexperts van Cedin kunnen ingezet worden voor:

Ondersteuning en advies over de uitvoeringsplannen van de inhaal- en ondersteuningsprogramma’s op de school.

  • Advies en ondersteuning over mogelijkheden die er zijn om dergelijke inhaal- en ondersteuningsprogramma’s te organiseren onder of buiten schooltijd.
  • Kennis over wat werkt bij het terugdringen van achterstanden.
  • Advies en ondersteuning over het inbedden en borgen van beleid.

Ondersteuning en advies over het monitoren van effecten van de inhaal –en ondersteuningsprogramma’s.

  • Advies en ondersteuning over de doelgroep en selectie van leerlingen.
  • Advies en ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van de monitoring van de effecten van de ondersteuningsprogramma’s.
  • Advies en ondersteuning bij het verantwoorden van de voortgang m.b.t. de subsidie.

Aanmelden?

Schoolbesturen binnen een GKA-gemeente die zich willen aanmelden voor advies bij het kiezen van de juiste programma’s kunnen contact opnemen met de regio coördinator van de GKA-gemeenten in het Noorden: Johanna Sellis, j.sellis@minocw.nl

Specifiek aanbod

Naast onze ondersteuning voor scholen binnen GKA-gemeenten hebben wij ook specifiek aanbod voor leerlingen die achterstanden hebben opgelopen. De subsidie extra inhaal- en ondersteuningsprogramma’s kunnen scholen hieraan besteden. Je leest er alles over in dit bericht.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..