Vvto kwaliteitskeurmerk opnieuw aan Cedin verleend

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een prachtige tijdelijke baan

Achtergrond

Vvto kwaliteitskeurmerk opnieuw aan Cedin verleend

Het Centrum Meertaligheid van Cedin is opnieuw geaccrediteerd voor het aanbieden van het keurmerk vroeg vreemdetalenonderwijs (vvto). Dit betekent dat Cedin, naast de organisaties Early Bird en TalanT, één van de drie landelijke partijen is die het kwaliteitslabel vvto aan een school mag uitreiken. De accreditatie is verleend door Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs. 

Over vvto

Vvto staat voor vroeg vreemdetalenonderwijs. Hierbij gaat het meestal om het aanbieden van Engels als tweede of soms derde taal op de basisschool, vanaf groep 1. Onderzoek heeft aangetoond dat Engels vanaf groep 1 er zeker toe doet, mits het vvto-onderwijs aan specifieke kwaliteitseisen voldoet. 

Kwaliteitskeurmerk vvto

Scholen die de kwaliteit van hun vroeg vreemdetalenonderwijs in kaart willen brengen, kunnen deelnemen aan een kwaliteitstraject. Zo’n traject leidt, bij goed resultaat, tot een kwaliteitskeurmerk. Basisscholen in en buiten Fryslân die willen deelnemen aan een kwaliteitstraject kunnen hiervoor de komende vier jaren weer een audit aanvragen bij Cedin.

De audit vindt plaats, nadat de school zich volgens de criteria van de landelijke standaard vvto heeft ontwikkeld. Cedin kan de school hierbij begeleiden. De audit wordt uitgevoerd door twee onafhankelijke visitatoren.

Van de 1100 basisscholen die Engels vanaf groep 1 aanbieden, heeft bijna 10% het keurmerk vvto.

Contact

Neem voor meer informatie over het begeleidingstraject vvto en het verkrijgen van het keurmerk contact op met een van onderstaande adviseurs.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..