Download: Stappenplan voor spelling

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een prachtige tijdelijke baan

Achtergrond

Stappenplan voor spelling

Spellingremediëring, behapbaar voor elke leerkracht!

De taalmethoden hanteren allemaal een didactiek die uitgaat van het uitspreken en beluisteren van een woord. Logisch ook, als je bedenkt hoe kinderen woorden spellen die ze nog niet eerder gelezen hebben. Geen kind zal dan een woord als katten met twee t’s schrijven. Je hoort er één,  je schrijft er één. Cedin heeft een gratis stappenplan gemaakt om kinderen te helpen bij het schrijven van nieuwe woorden. Je kunt dit plan ook gebruiken bij het analyseren van de Cito- en methoderesultaten.

Kinderen schrijven in eerste instantie fonetisch. Hartstikke goed, want daar begint het mee. Zo krijgen ze plezier in het schrijven en ook lef om te schrijven. Er komt een moment dat we van leerlingen verwachten dat ze woorden schrijven die iedereen goed kan lezen en begrijpen. Dan is er meer nodig dan woorden schrijven zoals je ze hoort. Er komen voor kinderen meer stappen bij in hun strategie: regels kennen en toepassen, woorden uit je hoofd leren en controleren of je het goed geschreven hebt.

Stappenplan

Cedin heeft een handig stappenplan gemaakt voor spellingremediëring, dit ondersteunt kinderen bij het denken. Uitgevoerd in plaatjes zodat ze het makkelijk kunnen onthouden. Dit stappenplan kun je nu gratis downloaden. Hang het op in de klas, of geef het ieder kind als boekenlegger.

Analyse van Cito- en methoderesultaten

Gebruik het stappenplan ook bij de analyse van de Cito- en methoderesultaten. De resultaten van deze analyse zijn eindelijk behapbaar in de verlengde instructie! Nieuwsgierig naar analyseren op basis van het stappenplan? Wij leggen het je graag uit.

Download

Download het gratis stappenplan als A4 om op te hangen in de klas, of als boekenlegger.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..