Durf jij je te blijven ontwikkelen?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Durf jij je te blijven ontwikkelen?

Psychologische veiligheid op scholen

Durf jij je te blijven ontwikkelen?

Leren lukt alleen in een veilige en open omgeving. Je ontwikkeling stokt als je niet jezelf kunt zijn. Dat geldt óók voor leerkrachten, schooldirecteuren en bestuurders. Psychologische veiligheid heb je nodig. Als jij de mensen om je heen kunt vertrouwen, durf je te experimenteren. Je durft je te blijven ontwikkelen. Essentieel binnen schoolteams!

Maike Rea-Schermer is onderwijsadviseur bij Cedin en focust zich op vraagstukken rondom sociale veiligheid, pedagogisch klimaat in scholen en groepsdynamiek. Ze is ontwikkelingspsycholoog en werkt veel in situaties waarin een groepsdynamische analyse en aanpak vereist is. Zowel in de klas als in schoolteams.

Lees hieronder het artikel over psychologische veiligheid dat Maike Rea-Schermer schreef voor de Nationale Onderwijsweek Krant.

Meer weten?

Wil je meer weten over psychologische veiligheid op scholen? Tijdens de Nationale Onderwijsweek organiseren wij hierover gratis webinars. Klik hier om je aan te melden.

De Nationale Onderwijsweek

Ieder jaar viert de Stichting Nationale Onderwijsweek in de eerste week van oktober de kracht en pracht van het onderwijs. Met de Nationale Onderwijsweek geven zij het onderwijs en al haar professionals een podium om het moois dat er in de sector gebeurt te delen en erover in gesprek te gaan. Cedin is ook trots op alle mooie ontwikkelingen op scholen en daarom zijn wij vriend van de Nationale Onderwijsweek.

Bekijk hier het volledige programma van de Nationale Onderwijsweek.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..