Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Alle kinderen actief in de kring

Incompany cursus

Alle kinderen actief in de kring

Coöperatief leren en EDI in de onderbouw

De kring is een van de fundamentele werkvormen in het kleuteronderwijs. Het inspelen op de verschillen van kinderen is hierbij de uitdaging. Samenwerkend leren en coöperatieve werkvormen zijn erg geschikt om tegemoet te komen aan deze uitdaging. Samenwerken is een van de 21ste eeuwse vaardigheden en wordt als belangrijk onderdeel gezien in het onderwijs van nu. Maar welke vormen zijn er allemaal en welke zijn altijd geschikt voor de kleuters? In deze cursus laten we je verschillende vormen ervaren.

Over de cursus

Tijdens de cursus slaan we de brug tussen theorie en praktijk. Dit doen we door actief de link te leggen met wat bewezen werkt als het gaat om effectieve instructie en differentiatie én hoe je dit praktisch uitvoert in de klas. Je gaat de werkvormen zelf ervaren. We focussen ons op de kringactiviteit, maar maken ook uitstapjes naar samenwerken binnen andere werkvormen van het onderwijs. Onze adviseurs reiken je de kennis en handvatten aan op het gebied van samenwerkende leervormen én hoe je daarmee effectiever vormgeeft aan jouw onderwijs.

Wat levert de cursus je op?

Kennis over:

 • effectieve instructie (EDI);
 • samenwerkend leren;
 • visuele denkschema’s.

DATA
In overleg.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten.

LOCATIE
In overleg.

BEDOELD VOOR
Leerkrachten groep 1 t/m 4

Incompany

Deze cursus wordt incompany op je eigen locatie gegeven (indien gewenst op maat).

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..