Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Allemaal Taal – Van 2f naar 3f

Incompany cursus

Allemaal Taal

Vanaf 1 januari 2023 moeten pedagogisch medewerkers beschikken over taalniveau 3F voor mondelinge taalvaardigheid, bestaande uit de deelvaardigheden spreken, luisteren en gesprekken voeren. Taalniveau B2 staat hieraan gelijk. Om te kunnen werken op een groep met voorschoolse educatie, moet ook aan taalniveau 3F worden voldaan. Naast 3F voor de mondelinge taalvaardigheid, geldt deze eis ook voor het lezen.

De kortste weg van 2F naar 3F!

Allemaal Taal biedt een nieuwe en frisse invalshoek om het taalniveau van de medewerkers snel en efficiënt te verbeteren. Alle oefeningen zijn direct op de werkvloer toepasbaar en er wordt gebruik gemaakt van beroepstaal! Daarmee is 3F voor alle pedagogisch medewerkers toegankelijk geworden. Betere kennis van de taal doet het zelfvertrouwen toenemen!

Over de cursus

Het doel van de cursus is het taalniveau van de pedagogisch medewerker te verhogen om taalachterstanden bij jonge kinderen te voorkomen. De cursus start met opfrisbijeenkomsten (per toetsonderdeel is er één opfrisbijeenkomst). Hierna volgt de toets van de UvA (universiteit van Amsterdam). Als een deelnemer voor een of meer onderdelen niet slaagt, volgt een bijscholing van 5x 2 uur per module. Hierna volgt wederom een toets.

De cursusleiders van Cedin zijn geschoold in de cursus Allemaal Taal.

Reactie op de cursus

“Onze pedagogisch medewerkers hebben deelgenomen aan  het 3F traject van Cedin. Met name de opfrisbijeenkomsten hebben er toe bijgedragen dat al onze deelnemers ruimschoots zijn geslaagd.

De genoemde voorbeelden en de oefentoetsen stelden onze medewerkers gerust. Een groot deel van de angst en spanning werd weggenomen, waardoor men met zelfvertrouwen en daardoor meer ontspannen aan de toetsten begon.”

“Wij vonden de cursus ontzettend prettig en leerzaam. Marieke kan alles goed uitleggen en heeft veel geduld, ook wist ze onze aandacht er goed bij te houden. Daarnaast waarderen wij het heel erg dat er naast de gezamenlijke lessen ook alle tijd en aandacht was voor persoonlijke aandacht in de vorm van bijles.”

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2 uur en eventuele nascholing na de toets.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzalen.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:

  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleiders

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..