Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Incompany cursus 

Coachen met beeld

Kijken, afstemmen, kritisch zijn en feedback geven..
Coachen met Beeld is een heldere en effectieve manier om leerkrachten in het PO of VO te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling. Essentieel onderdeel van Coachen met Beeld is de interactie over het beeld tussen coach en leerkracht.

Over de cursus

Wat is coachen met beeld?
Bij coachen met behulp van videobeelden wordt er gereflecteerd op opnames die zijn gemaakt tijdens een klassenbezoek. Hierbij wordt de interactie met de groep en met een individuele leerling nauwkeurig geanalyseerd. Dit maakt het voor de leerkracht mogelijk om inzicht te krijgen in zijn of haar situatie en de benodigdheden voor de groep (of individuele leerlingen). Uit de analyse en inzichten komen dan concrete aanwijzingen naar voren waardoor nieuwe keuzes kunnen worden gemaakt die zorgen voor verbetering, verandering, verdieping of uitbreiding.

Coachen met Beeld vraagt van de coach onder andere filmvaardigheden, analysevaardigheden, gespreksvaardigheden en openheid t.a.v. de ander. Deze zaken komen in de cursus aan bod. Tevens wordt er achtergrondinformatie besproken en geoefend. Er wordt met name gewerkt met het zelf meegebrachte filmmateriaal van de cursisten in de vorm van intervisie en presentatie.

Doelen van de cursus zijn:

 • maken van geschikte beelden
 • kennis hebben van analysekaders
 • sterkte en zwakte in het handelen van de leerkracht benoemen/aanwijzen
 • beelden selecteren geschikt voor bespreking
 • reflectie-/coachgesprek voeren waarbij de leerkracht in beweging komt

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR

De cursus is gericht op het basis en voortgezet onderwijs en is bedoeld voor: intern begeleiders, leerkrachten, directies en teamleden die een ondersteunende of coachende taak hebben ten aanzien van hun teamleden

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..