Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Communiceren met ouders

Incompany cursus

Communiceren met ouders

De communicatie met ouders verloopt niet altijd even gemakkelijk op een school. Regelmatig komen ouders en leerkrachten tegenover elkaar te staan in de begeleiding van een kind/leerling. Hoe voorkom je deze lastige situaties waarbij je te maken kunt krijgen met weerstand, aanval en verdedigingsmechanismen en soms zelfs agressie?

Over de cursus

Tijdens de cursus ‘Communiceren met ouders’ wordt in samenwerking met drie acteurs de communicatie met ouders onder de loep genomen. Het is de bedoeling dat er een brug geslagen wordt tussen ouders en leerkrachten. In deze cursus verkennen we de gespreksvaardigheden die gebruikt worden in de communicatie en welk effect ze hebben in de communicatie. Daarnaast worden de basishouding van de leerkracht en de achterliggende normen, waarden en (voor)oordelen ook onderwerp van onderzoek.

In het vervolg worden de gespreksvaardigheden en houdingsaspecten die nodig zijn in de communicatie met ouders in verschillende situaties expliciet geoefend. Ook hierbij kunnen we de acteurs betrekken.

Op maat
Het spel kan op maat gemaakt worden. Daarnaast zijn er allerlei verdiepingsmogelijkheden die gekoppeld kunnen worden aan deze training. Gedacht kan worden aan bijeenkomsten vooraf van deze curus, maar ook aan bijeenkomsten die na het spel dieper ingaan op de vaardigheden die je kunt toepassen.

Inhoud

 • Diverse gespreksvaardigheden
 • Perspectief leren nemen
 • Bewustwording van eigen normen en waarden
 • Omgaan met weerstanden

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Het aantal bijeenkomsten wordt in overleg afgestemd

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Leerkrachten primair en voortgezet onderwijs,mbo, peuterspeelzaalleidsters, leidsters van kinderopvang en naschoolse opvang.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..