Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / De Willy Wortels

Incompany cursus

De Willy Wortels

Ontdekkend leren

Al op zeer jonge leeftijd zijn kinderen geïnteresseerd in de wereld om hen heen. Kinderen blijken kanjers te zijn in logisch denken, ze hebben vele talenten en zijn van nature nieuwsgierig. Ze zien en horen alles en willen alles weten. Ze hebben echt oog en talent voor Wetenschap, Natuur en Techniek. Om deze talenten zoveel mogelijk te ontwikkelen heeft Cedin de korte cursus De Willy Wortels ontwikkeld.

In de cursus De kleine Willy Wortels staat het ontdekken en het nieuwsgierig zijn en blijven voorop. Je leert hoe je dit in de praktijk kunt vormgeven. We gebruiken daarbij o.a.: het boek Speel goed (auteur: Jan de Lange e.a.) en de Inspiratiekaarten voor de onderzoekende peuter/kleuter (Cedin).

Jij, als professional, speelt een cruciale rol bij de speelse ontdektocht van de kleuters: jij kunt de kinderen begeleiden bij het ontwikkelen van deze talenten. Met hulp van de map Inspiratiekaarten voor de onderzoekende peuter/kleuter zal je merken dat de kinderen samen met jou, zelf en al spelend, hun eigen oplossingen voor problemen kunnen leren bedenken.

Over de cursus

In de eerste bijeenkomst gaan we in op de achtergronden en uitgangspunten van het ontdekkend spelen en leren. Aan bod komen o.a. de nieuwste inzichten rondom de hersenontwikkeling van jonge kinderen en ‘21st century skills’. Aan de hand van divers materiaal laten we je zelf ervaren hoe je concreet en praktisch de nieuwsgierige en onderzoekende houding van jonge kinderen kunt stimuleren.

Vervolgens hebben we het over de kunst van het vragen stellen en gaan we zelf oefenen met het stellen van de juiste denk- en ontdekvragen. We maken hierbij gebruik van het boek ‘Speel goed’ en de map met Inspiratiekaarten.

De laatste bijeenkomst staat in het teken van uitwisseling en elkaar inspireren. Daarnaast gaan we in op het gebruik van de genoemde inspiratiekaarten en de rol van ouders bij de ontdektocht van hun kind.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Leerkrachten onderbouw.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..