Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Incompany cursus 

Drieslag ouderbetrokkenheid

Kom in drie bijeenkomsten tot een goede samenwerking tussen ouders en (brede)school. Je formuleert je visie en je krijgt zicht op de kansen die er zijn om de ouders van je school te betrekken bij het onderwijs aan hun kind.

Over de cursus

De Drieslag Ouderbetrokkenheid helpt je om in korte tijd:

 • De dialoog met ouders te verbeteren
 • De gezamenlijke verantwoordelijkheid van school en ouders voor de ontwikkeling van kinderen uit te bouwen
 • Meer werk te maken van het uitspreken van wederzijdse verwachtingen van school en ouders

Na drie bijeenkomsten weet je wat ouderbetrokkenheid inhoudt. Verder hebben je medewerkers de instrumenten om de visie in de praktijk te brengen. Tot slot weten je medewerkers hoe ze ouders kunnen betrekken bij ontwikkeling van hun kind.

Inhoud per bijeenkomst

Bijeenkomst 1: Verkenning
Het team is bezig met begrip ouderbetrokkenheid. Welke vormen werken? Welke parels zijn voor de (brede)school al te benoemen? Is de ouder klant of partner? Welke visie heeft de (brede)school op deze zaken?

Bijeenkomst 2: Educatief partnerschap
Het team gaat aan de slag met inzicht in educatief partnerschap en de kansen om ouders daarbij in te schakelen. Ouders zijn immers de ervaringsdeskundigen. Hoe kan er thuis een rijke leeromgeving komen? Hoe benadert het team de ouders als partner voor de ontwikkeling van hun kinderen? Hoe communiceer je dit dan?

Bijeenkomst 3: Ouderavond
Met de resultaten van beide teambijeenkomsten wordt een interactieve ouderavond georganiseerd. Naast het informeren over ouderbetrokkenheid worden naar behoefte actieve werkvormen toegepast: stellingen behandelen of het inventariseren van oudercontacten door een mini-enquête, introductie van ouderhulpkaarten. Ook de communicatie tussen ouders en school, bijvoorbeeld tijdens 10 minuten gesprekken, komt aan de orde.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit drie bijeenkomsten.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Peuterspeelzalen, kinderopvangorganisaties en basisscholen (team en ouders) die ouderbetrokkenheid op school willen invoeren of uitbouwen.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:

  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..