Sterk praktijkgericht

Online of bij jou op school

Beschikbaar in heel Nederland

Deze pagina delen:

Je werkt in een combinatiegroep van twee of meer jaargroepen met daarin ook nog niveauverschillen. Je bent overtuigd van de meerwaarde van een effectieve instructie. Je weet hoe het EDI-model is opgebouwd, je kunt een instructieles van goede kwaliteit ontwerpen en geven. Je hebt je organisatie en klassenmanagent goed op orde en toch ervaar je dat je instructies onder tijdsdruk worden afgeraffeld en komen de didactische principes niet uit de verf. In deze module gaan we in op het effectief inzetten van EDI in je combinatiegroep.

Tijdens deze training leer je:

  • Hoe je beredeneerd de keuze maakt of een les een expliciete instructie nodig heeft of dat een korte werkuitleg voldoende is.
  • Hoe je lesdoelen van de verschillende groepen met elkaar kunt verbinden, zodat aan de gecombineerde groep één instructie gegeven kan worden of een gedeeltelijk gezamenlijke instructie.

Daarnaast werken we met een gedifferentieerde vraagstelling die gecombineerd oefenen mogelijk maakt. We maken gebruik van vakdidactische uitgangspunten, coöperatieve werkvormen en verschillende organisatiemodellen.

Deze bijeenkomst geeft je tal van voorbeelden die je ter inspiratie voor je eigen lessen kunt gebruiken. Daarnaast ondersteunen we bij het daadwerkelijk maken van lessen voor een combinatiegroep.

Doel van deze bijeenkomst:

  • tijd winnen
  • vergroten van het instructierendement.


Om deze training te volgen heb je basiskennis van EDI nodig. Volg daarvoor eventueel de basistraining EDI.

De training bestaat uit één bijeenkomst van 2,5 uur.

Leerkrachten groep 3 t/m 8.

Inschrijven

Er is nog geen startdatum bekend. Wil je een seintje ontvangen als deze training weer van start gaat?


Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd of de training bij jou/jouw team past?

Neem dan contact op met de adviseur of vraag trainingsadvies aan.


Vraag trainingsadvies aan