Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Leesmotivatie bevorderen

Incompany cursus

Leesmotivatie bevorderen

Veel kinderen vinden het erg leuk om te lezen. Aan de andere kant zijn er ook kinderen die moeilijk aan het lezen komen. Kinderen die met plezier veel stillezen worden betere lezers, ontwikkelen hun kennis van de wereld en vergroten hun woordenschat. Stillezen en leesmotivatie zijn belangrijk en zijn ook goed te stimuleren en bevorderen. Hoe? Dat leer je tijdens deze cursus!

Tijdens het stillezen in de klas herken je de kinderen die moeilijk tot lezen komen doordat ze zich slecht kunnen concentreren op hun boek, veelvuldig om zich heen kijken en veel tijd besteden aan het ruilen van boeken. Waarom zijn stillezen en leesmotivatie dan eigenlijk zo belangrijk? Kinderen die met plezier veel stillezen worden betere lezers, ontwikkelen hun kennis van de wereld en vergroten hun woordenschat. Juist deze aspecten spelen ook weer een grote rol bij het goed kunnen begrijpend lezen.

Over de cursus

De cursus leert je hoe je de leesmotivatie bij kinderen kunt behouden en kunt vergroten bij kinderen die niet vanuit zichzelf deze motivatie hebben. Stillezen is meer dan alleen maar met een boek op je tafel lezen. Volgens leesdeskundigen gaat het ook om het proces van kiezen en verwerken van datgene dat gelezen is. Ook daar zullen we in deze cursus ruim aandacht aan besteden.

Je krijgt veel praktische tips om meer gemotiveerde lezers in je klas te krijgen. Middels praktijkopdrachten koppelen we de inhoud van de cursus meteen aan je eigen werksituatie. Daarnaast kijken we ook hoe je een leescultuur in de klas kunt krijgen, waarbij het gevarieerd stillezen ingezet wordt.

Samenhangend aanbod

We willen echter voorkomen dat leesbevordering een verzameling van losse op zichzelf staande activiteiten wordt. We bieden je daarom een samenhangend aanbod van groep 1 t/m 8 met een theoretisch kader als grondslag. Op deze manier kan leesmotivatie een structurele rol spelen bij het leesonderwijs in je school en zorgt het voor betere leesresultaten.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR

De cursus is gericht op het basisonderwijs en is bedoeld voor leerkrachten, taalcoördinatoren en intern begeleiders.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..