Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Incompany cursus 

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen

Kinderen die op jonge leeftijd getraumatiseerd zijn, ondervinden vaak problemen op school. School kan voor getraumatiseerde kinderen een plek zijn waar ze zich veilig voelen en waar ze vertrouwen in zichzelf en anderen ontwikkelen. Echter, in de praktijk komen deze kinderen vaak door hun gedragsproblemen in een negatieve spiraal terecht. Dit versterkt de traumaproblematiek juist. Het gedrag van getraumatiseerde kinderen is voor leerkrachten vaak moeilijk te begrijpen en kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en frustratie.

Over de cursus

De cursus Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen biedt leerkrachten, intern begeleiders/zorgcoördinatoren en andere onderwijsprofessionals de kennis en handvatten om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je kunt hiermee een groot verschil maken in het leven van getraumatiseerde kinderen. Daarnaast zal je zelf minder snel uitgeput raken.

 

Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je het boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen van Leony Coppens. Dit boek wordt tijdens de training gebruikt en dient gelezen te worden.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Het aantal bijeenkomsten wordt in overleg afgestemd.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Professionals die werken met nieuwkomers in het basisonderwijs.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..