Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Management Drives

Incompany traject 

Management Drives: een spannende kijk op leiderschap

Het is veelal een flinke uitdaging om een grote verandering, zoals een nieuwe werkwijze, door te voeren binnen uw school of organisatie. De omschakeling kost vaak meer tijd en energie dan verwacht, wat ten koste kan gaan van de aandacht en zorg voor de eigenlijke werktaken.

Met Management Drives krijgt u meer grip op dergelijke veranderprocessen. U ontdekt wat de drijfveren zijn van uw organisatie en medewerkers. Wie is de visionair (geel)? Wie heeft een people manager in zich (groen)? En wie staat voor durf, tempo en kracht en floreert daardoor in autoritaire rollen (rood)? Management Drives schept duidelijkheid en toont de krachten en kansen in jouw organisatie om verandering effectief te realiseren.

 

 

Hoe werkt Management Drives?

Management Drives is een zeer doeltreffend en effectief bewezen meetinstrument, dat drijfveren binnen een organisatie zichtbaar maakt. De methode dient om veranderprocessen binnen organisaties, zoals scholen en onderwijsorganisaties, te optimaliseren. Die optimalisatie is gebaseerd op een vragenserie van motivatiedilemma’s: hiermee worden zowel de specifieke drijfveren van mensen en teams als het drijfverensysteem en de cultuur op organisatiebreed niveau in kaart gebracht. De output is altijd een set handvatten op individueel, team- en organisatieniveau: het Drijfverenprofiel. In dit profiel staat welke ‘drives’ al voldoende aanwezig zijn in de organisatie en op welke punten nog ontwikkeling en verandering mogelijk zijn.

Waarom drijfveren in kaart brengen?

Door drijfveren in kaart te brengen ontstaat zicht op de natuurlijke motivaties van mensen. Inzicht in die drives biedt sturingsinformatie: u kunt die persoonlijke drijfveren strategisch laten aansluiten bij de organisationele drijfveren, en vice versa. Zo sterkt u uw organisatie op elke niveau in de veranderingsrichting die u voor ogen heeft.

Management Drives biedt inzicht in:

 • Veel voorkomende, persoonlijke drijfveren onder medewerkers;
 • Weinig tot niet voorkomende, persoonlijke drijfveren onder medewerkers;
 • Discrepanties tussen de drijfveren van de medewerkers en die van de organisatie;
 • Huidige organisatiedrijfveren en het drijfverensysteem, zoals die door individuen en verschillende groepen in de organisatie worden ervaren;
 • Gewenste organisatiedrijfveren en de drijfverensystemen die volgens de respondenten een belangrijke plaats in moeten nemen in de cultuur van de organisatie, gegeven de doelen die de organisatie zelf gesteld heeft.
Tijdsinvestering

Het uitzetten en het invullen van de online Management Drives Test vraagt per persoon een tijdsinvestering van ca. 30 minuten. De individuele resultaten zijn direct na het invullen beschikbaar in de bijbehorende app. Nadat alle deelnemers een test hebben ingevuld, verkrijgt u inzicht in de algemene uitkomst van de assessment.

Management Drives in het onderwijs

Management Drives is van origine een methode uit het bedrijfsleven. Speciaal voor het onderwijs werd een vernieuwde en zeer toegankelijke werkwijze ontwikkeld. Deze versie is geschikt voor toepassing in alle lagen van een organisatie.

BIJEENKOMSTEN
Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van de vraag en de wensen van de school.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Management Drives is geschikt voor besturen en scholen die inzicht willen krijgen in de drijfveren van de organisatie en de medewerkers.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Interesse in Management Drives?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany traject?

  Een incompany traject is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van het traject worden aangepast aan jullie situatie.

  Trajectleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..