Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Mooi! Weer spelen in de onderbouw

Cursus

Mooi, weer spelen in de onderbouw!

Weer samen met je klas genieten…

Hoe leren kinderen tot een jaar of 7? Door te spelen! Desondanks is het onderwijs in de onderbouw steeds schoolser geworden. Lang stilzitten en veel individueel verwerken van de leerstof is het gevolg. En eigenlijk wordt niemand daar blij van…

Over de cursus

Aantrekkelijk en ambitieus

Bij Mooi, weer spelen! is de eerste bijeenkomst een inspiratiebijeenkomst waarin je veel ideeën opdoet om het onderwijs in de onderbouw aantrekkelijk en ambitieus vorm te geven. Hoe ziet zo’n vette veelzijdige leeromgeving eruit? Hoe zorg je dat alle kinderen (van groep 1-4!) hier aan hun trekken komen?

In de tweede en derde bijeenkomst krijg je handvatten voor de praktische uitvoering in de groep, waarbij je input krijgt m.b.t. spelbegeleiding, peerfeedback, klassenmanagement en organisatie. Ook gaan we samen aan de slag met de planning (een beredeneerd aanbod) van een ZWAAR thema. Dit uitgewerkte thema ga je in je eigen groep uitvoeren.

De vierde bijeenkomst (na de uitvoering van het thema in je eigen groep) is de presentatiebijeenkomst. Door de in de praktijk gebrachte thema’s aan elkaar te presenteren doe je veel nieuwe ideeën op en leer je van de parels en puzzels van je collega’s.

Ervaringen

“Heerlijk praktische cursus voor onderbouwleerkrachten waarbij je met elkaar op een beredeneerde manier een thema voorbereidt, zodat de kinderen weer heerlijk kunnen spelen en ondertussen ook ontzettend veel leren en de juf ook!”

“Bij de cursus ‘Mooi weer spelen’ staat het thematisch werken centraal. Ik heb geleerd op een onderbouwde manier een thema aan te bieden. We doen het met een doel. Niet alleen omdat het leuk is. In de cursus komt ook naar voren hoe je kinderen meer zelfstandig kunt laten functioneren. Bij mij in de groep is er rust gecreëerd waardoor ik mijn handen vrij heb en de kinderen kan observeren. Zeer aan te raden in combinatie met de cursus ‘SpeLezen’.”

DATA & TIJDEN
Cursusdata en -tijden worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten.

BEDOELD VOOR
Schooldirecteuren en ib’ers (bijeenkomst 1 en 4) en onderbouwleerkrachten

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Interesse in deze cursus?

Deze cursus kan ook incompany op je eigen locatie worden gegeven (indien gewenst op maat).

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..