Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Onderzoek en behandeling 

Onderzoek en behandeling van dyslexie

Een kleine groep kinderen met dyslexie profiteert onvoldoende van de basisondersteuning door de school. Hun dyslexie is te ernstig om binnen de mogelijkheden van de school te kunnen begeleiden. Deze kinderen komen in aanmerking voor individuele behandeling door een dyslexiezorgaanbieder. Het is belangrijk dat er naast de dyslexie geen andere stoornissen zijn die de behandeling nadelig beïnvloeden. Daarom moet naast de ernst ook worden vastgesteld of er sprake is van enkelvoudige dyslexie.

Een leerling met dyslexie

Heb je het vermoeden dat een leerling dyslexie heeft? Wij helpen je graag verder! Cedin voert onderzoek en behandeling van dyslexie veelal uit op scholen. Je kunt een leerling aanmelden via www.cedinzorg.nl/dyslexie.

Wanneer komt een leerling in aanmerking voor vergoede dyslexie?

Vergoede dyslexiezorg is bedoeld voor kinderen met ernstige dyslexie. Dat betekent dat deze kinderen ernstige leesproblemen hebben. In deze folder lees je meer over de voorwaarden voor vergoede dyslexiezorg.

Behandeling met Letterlicht

Wij voeren dyslexiebehandelingen uit met Letterlicht: de nieuwe software voor het behandelen van dyslexie. De structuur van de behandeling blijft hetzelfde als voorheen, maar dan versterkt door adaptieve software van Letterlicht. Kinderen werken niet meer alleen op papier, maar oefenen ook op de tablet, zowel tijdens de behandeling als thuis. Het programma registreert de resultaten, waardoor de dyslexiebehandelaar nog beter kan afstemmen op het niveau van het kind.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..