Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Ontwikkeling van peuters stimuleren met VVE Thuis

Incompany cursus

Ontwikkeling stimuleren met VVE Thuis

De eerste zes jaar in het leven van een kind zijn cruciaal voor zijn verdere ontwikkeling en schoolloopbaan. Ondersteuning en stimulering door de ouders is hierbij essentieel. Door VVE Thuis leren ouders, met gestructureerde materialen, hun kind te ondersteunen en spelenderwijs te stimuleren. Zo maakt het kind een zo goed mogelijke start in het basisonderwijs.

Over VVE Thuis

VVE Thuis is een methode waarbij ouders gestimuleerd worden om thuis activiteiten met hun kinderen te ondernemen. De methode bevat verschillende themaboekjes met elk 8 activiteiten. De activiteiten sluiten aan bij de bestaande VVE programma’s zoals Startblokken en Kaleidoscoop.

Hoe werkt het?

Het VVE Thuis pakket bestaat verschillende themaboekjes met elk 8 activiteiten die ouders thuis met hun kind kunnen uitvoeren. De materialen bestaan bijvoorbeeld uit praatplaten, puzzels, voorlezen, liedjes enzovoort. Voorbeelden van thema’s zijn: Kunst, Jij en ik, Herfst, Zomer en Verkeer. Er zijn themapakketen voor zowel peuters als kleuters.

Rond ieder thema wordt minimaal 1 ouderavond georganiseerd. Hierin leren de ouders hoe ze de activiteiten met hun kind kunnen uitvoeren, krijgen informatie over de ontwikkeling van kinderen en wisselen ervaringen uit over opvoeden. Het is mogelijk om samen met een adviseur van Cedin de eerste ouderbijeenkomst voor te bereiden en uit te voeren.

Aantal thema’s

Je bepaalt zelf hoeveel en welke themaboekjes aan de ouders worden aangereikt. Geadviseerd wordt per jaar minimaal acht themaboekjes te behandelen, maar als het VVE-programma meer thema’s behandelt, krijgen de ouders natuurlijk ook meer themaboekjes.

Sterke punten

VVE Thuis is flexibel in te zetten. Je bepaalt zelf het aantal themaboekjes en ouderbijeenkomsten. Ouders krijgen concrete materialen en ondersteuning om hun kind te stimuleren. Je krijgt op een laagdrempelige manier contact met ouders en je werkt gestructureerd en effectief aan ouderbetrokkenheid. Peuters en kleuters hebben veel plezier én een stimulerende interactie met hun ouders.

Welke materialen zijn er?

VVE Thuis heeft themaboekjes met de activiteiten voor thuis, een spelbord en voorleesboekjes in diverse talen. Ook zijn er folders voor ouders en een handleiding met informatie over de achtergrond, de opzet, inhoud en de overdracht aan ouders. De ouders hebben werkmaterialen nodig zoals een schaar, lijm, kleurpotloden en vouwblaadjes.

Train de trainer cursus

Om VVE Thuis goed te kunnen inzetten volg je een korte ‘train de trainer’ cursus. Je leert hoe je ouders kunt trainen in VVE Thuis en je wordt wegwijs gemaakt in de verschillende thema’s.

VVE Thuis is ontwikkeld door het NJI. Cedin beschikt over een officiële licentie om de cursus te kunnen geven. Het VVE Thuis pakket kan alleen worden besteld als je de cursus gaat volgen.

 

Reactie van oud-deelnemers

Peuterspeelzaal Drie Turven Hoog in Musselkanaal

“Ouders hebben het erg leuk gevonden en waren enthousiast. Naar de leidsters toe hadden ze alleen maar positieve verhalen. Ze gaan de komende weken met hun kinderen de activiteiten doen en laten de volgende keer iets zien wat ze gedaan hebben. De meerwaarde was ook dat ouders zelf met ideeën kwamen aandragen waar andere ouders weer iets aan hadden.”

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Het aantal bijeenkomsten wordt in overleg afgestemd.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Leidsters en pedagogisch medewerkers in peuterspeelzalen en kinderopvang. Leerkrachten van groep 1 en 2.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..