Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Handelingsgericht werken met peuters

Incompany cursus

Ontwikkelingsgericht werken met peuters

Ontwikkelingsgericht werken met peuters staat voor: precies kijken wat de behoeften zijn van een peuter en welke factoren hem kunnen helpen, om zo tot (spel)begeleiding op maat te komen. Het is eigenlijk niets anders dan een ordening aanbrengen in het omgaan met verschillen. Want het gaat er niet om wàt het kind heeft, maar wat het nódig heeft!

Door ontwikkelingsgericht te werken stem je af op de behoeften van een kind en op de ontwikkelingsfase waarin het zit. Zo help je jonge kinderen de volgende stap in hun ontwikkeling te zetten. Goed leren kijken naar wat een kind nodig heeft en waar het zit in zijn ontwikkeling is daarbij cruciaal. Op basis van je observaties stem je het aanbod en je handelen af.

Over de cursus

In de cursus wordt de cyclus van de 4 fasen; waarnemen-begrijpen-plannen-realiseren doorlopen. Je krijgt praktische handvatten aangereikt om beter te differentiëren in je handelen en aan te sluiten bij de behoeften van alle kinderen. Het doel is een manier van werken waar de kinderen nog meer van profiteren en waar ze nog meer plezier aan beleven.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 3 uur.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang en peuterspeelzalen.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..