Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Pedagogisch tactvol handelen

Incompany cursus 

Pedagogisch tactvol handelen

Deze cursus besteedt aandacht aan het pedagogisch handelen van de leerkracht in het omgaan met de groep. We gaan in op lastige situaties met een leerling of met de hele groep en lastig gedrag van leerlingen. Hoe kun je als leerkracht het beste denken en handelen in die situaties? Welke strategieën zijn adequaat en professioneel? Wat werkt in deze situatie met dit kind of deze kinderen gebruik makend van de eigen mogelijkheden, vaardigheden en houding als professional?

Vragen als: ‘Hoe analyseer je de groepsdynamiek?’ en ‘Hoe kun je je eigen handelen bijstellen?’ komen hierbij aan bod. Het uitgangspunt is dat jij als leerkracht zelf het belangrijkste instrument bent!

Eigen praktijk en casussen

Aan de hand van praktische situaties en eigen casussen gaan we zo concreet mogelijk aan de slag met verschillende voorbeelden van lastige situaties. Door het analyseren van deze situaties worden de deelnemers zich bewust(er) van hun eigen houding en vaardigheden in de eigen onderwijspraktijk. Door deze analyse en het zoeken naar dat wat werkt, wordt het pedagogisch handelen versterkt (pedagogische tact). De deelnemers krijgen daardoor meer mogelijkheden om oplossingsgericht om te gaan met dergelijke situaties.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit minimaal 4 bijeenkomsten (4 dagdelen).

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Leerkrachten, intern begeleiders en directeuren.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:

  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..