Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Pesten aangepakt VO

Incompany cursus

Pesten aangepakt

We willen allemaal dat jongeren optimale kansen krijgen zich te ontwikkelen. Als zij zich niet helemaal veilig en op hun gemak voelen, krijgen zij die kansen niet voldoende. Het is daarom van belang dat scholen hun leerlingen een sociaal veilig klimaat bieden. In een veilig klimaat zijn er regels en grenzen en wordt er adequaat opgetreden tegen grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten.

Deze cursus gaat in op een effectieve benadering van pestsituaties in het voortgezet onderwijs.

De methodiek van de Steungroepaanpak staat centraal tijdens deze cursus. Na het volgen van de cursus kun je deze aanpak binnen je school toepassen.

Uitgangspunt
Pesten vindt plaats in de groep en voor het doorbreken van het beschadigend gedrag hebben we de groep ook nodig. We nemen allemaal verantwoordelijkheid voor het werken aan een sociaal veilige omgeving. We betrekken de leerlingen actief bij het zorgdragen voor de positieve omgeving. We gaan ervan uit dat iedereen bij kan en wil dragen aan het positief met elkaar omgaan.

Over de cursus

Tijdens drie trainingsbijeenkomsten wordt de methodiek van de Steungroepaanpak aan de deelnemers geleerd. Er wordt in eerste instantie informatie gegeven over pesten, de achtergronden en met name het signaleren daarvan. Er wordt geoefend aan de hand van ingebrachte situaties. De deelnemers brengen zoveel mogelijk eigen casussen mee en er wordt ruim aandacht besteed aan het voeren van gesprekken met de jongere die gepest wordt en met een gevormde ‘steungroep’. Tussen de bijeenkomsten voeren de deelnemers praktijkopdrachten uit.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Het aantal bijeenkomsten wordt in overleg afgestemd.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Leerkrachten in het voortgezet onderwijs

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:

  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..