Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Incompany cursus 

Rekenproblemen en dyscalculie

Een passend perspectief voor alle leerlingen; ook als het leren rekenen niet vanzelf gaat!

Helaas kan niet iedere leerling erop op rekenen dat het leren rekenen vanzelf gaat. De ene leerling heeft een langzamer leertempo, de andere leerling heeft meer behoefte aan ‘doen’ en tenslotte kan er ook sprake zijn van een stoornis als dyscalculie waardoor de leerling problemen ondervindt bij het leren rekenen. Om voor deze leerlingen een passend perspectief te bieden, worden in thematische bijeenkomsten vanuit een theoretisch kader concrete handvaten geboden voor een vertaalslag de praktijk.

Over de cursus

De cursus gaat in op de volgende onderwerpen:

Bijeenkomst 1- Rekenproblemen en Dyscalculie: achtergrond, afbakening en preventie

De inhoud van de eerste bijeenkomst is overwegend theoretisch van aard. Er wordt op interactieve wijze aandacht besteed aan de huidige (wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van het reken -en wiskunde onderwijs en er wordt ingezoomd op de verschillende visies op rekenproblemen/-stoornissen.

Bijeenkomst 2 – Rekenproblemen en Dyscalculie: Signaleren en diagnosticeren

Op basis van casuïstiek uit de eigen praktijk krijgen de deelnemers in deze bijeenkomst concrete aanwijzingen en materialen (ter inzage) voor signalering en diagnostiek van ernstige reken- en wiskundeproblemen en dyscalculie. Een belangrijk onderdeel van deze bijeenkomst is het diagnostisch rekengesprek.

Bijeenkomst 3. Rekenproblemen en Dyscalculie: Begeleiding en behandeling

Deze bijeenkomst is eveneens praktisch van aard en staat in het teken van begeleiding en het bieden van een passend perspectief. Wat helpt, wat mag en wat kun je beter niet doen bij ernstige reken- en wiskundeproblemen en dyscalculie. Welke werkwijzen kun je hanteren, welke (remediërende) materialen kun je gebruiken en hoe kun je de leerroutes en de doelen van de Passende Perspectieven Rekenen gebruiken. Daarnaast is er aandacht voor de dyscalculieverklaring, de rol van de ouders en de rol van de extern deskundige.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 2,5 uur.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Rekencooördinatoren, intern begeleiders en leerkrachten groep 1 t/m 8.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Contactpersoon

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..