Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Incompany cursus 

Stop pesten met de steungroepaanpak

De steungroepaanpak is een oplossingsgerichte en effectieve manier om pesten snel te stoppen. Het is een methode die goed werkt, mits het op de juiste manier toegepast wordt. Uitgangspunt van de steungroepaanpak is dat pesten een groepsprobleem is en dat je de groep nodig hebt om dit op te lossen. Hoe kun je de steungroep aanpak effectief inzetten? Deze cursus gaat in op een effectieve benadering van pestsituaties.

Door te werken met de steungroepaanpak voer je geprekken met meerdere leerlingen; de leerling die gepest wordt, maar ook met de steungroep die je samenstelt. De persoon die deze gesprekken voert, is getraind in de methodiek van de steungroepaanpak. Dit kan bijvoorbeeld de intern begeleider zijn of de coördinator sociale veiligheid. Je houding tijdens het gesprek is positief, niet veroordelend, toekomstgericht, stimulerend en zo concreet mogelijk.

Over de cursus

Tijdens drie trainingsbijeenkomsten wordt de methodiek van de steungroepaanpak aan de deelnemers geleerd. Je krijgt in eerste instantie informatie over pesten, de achtergronden en met name het signaleren daarvan. Er wordt geoefend aan de hand van ingebrachte situaties. De deelnemers brengen zoveel mogelijk eigen casussen mee en er wordt ruim aandacht besteed aan het voeren van gesprekken met het gepeste kind en met een gevormde ‘steungroep’. Tussen de bijeenkomsten voer je praktijkopdrachten uit.

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs.

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Na het volgen van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Cursusleider

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..