Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Taalcursus Engels

Cursus

Taalcursus: Engels

Deze taalcursus wordt verzorgd door NHL Stenden

Er zijn meerdere aspecten die de kwaliteit van de VVTO-lessen beïnvloeden. Eén van de aspecten is de kwaliteit van de leerkracht. Het gaat dan niet alleen om de didactische vaardigheden, maar ook om het niveau waarop de leerkracht zelf de vreemde taal spreekt. Zeker wanneer het didactisch principe ‘doeltaal is voertaal’ wordt gehanteerd, doet het niveau van de leerkracht er toe. Ook wanneer er een vorm van CLIL wordt gegeven is de taalbeheersing van de leerkracht invloedrijk.

Scholen die gecertificeerd VVTO willen worden, worden geacht te voldoen aan de VVTO-standaard. De VVTO-standaard vraagt van leerkrachten een minimale beheersing van de taal op niveau B2. Cedin heeft een samenwerking met het Language Centre van NHL Stenden. Zij verzorgt cursussen voor leerkrachten op verschillende niveaus. Het betreft hier het Engels.

Over de cursus

Leerkrachten vertrouwen en ideeën geven om Engels in de klas te gebruiken.

Bekijk hieronder de taaltrainingen voor leerkrachten en docenten:

Classroom English voor Basisschoolleerkrachten (vanaf A2 niveau)

Je bent basisschoolleerkracht en wilt graag meer en beter Engels gebruiken in je lessen. Deze cursus geeft je handvatten en ideeën om dit belangrijke lesonderdeel te gebruiken in uw lessen.

NHL Stenden Language Centre biedt een praktijkgerichte cursus Classroom English, waardoor kinderen spelenderwijs Engels leren. In de cursus gaan we in op de beginselen van hoe kinderen een tweede taal leren. Daarnaast frist je je kennis van de Engelse taal op. Je maakt kennis met hoe het Engels verwerkt kan worden in de basisschoolvakken door Content and Language Integrated Learning (CLIL) en Building Learning Power.

Meer weten of aanmelden?
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden of neem contact op met Tineke van der Velde, 06-15319873 / languagecentre@stenden.com

Cambridge English Preliminary + Classroom English voor Basisschoolleerkrachten (van A2 naar B1 niveau)

Je bent basisschoolleerkracht en wilt graag meer en beter Engels gebruiken in je lessen. NHL Stenden Language Centre biedt een gecombineerde training aan van Cambridge Preliminary English (taaltraining) samen met de praktijkgerichte cursus Classroom English:

Cambridge Preliminary English (A2 start / B1 eindniveau)
Er wordt gewerkt aan alle taalvaardigheden: reading, writing, listening en speaking om een niveauverhoging in de Engelse taal te bewerkstelligen. De training wordt afgesloten met een Cambridge examen, waardoor een internationaal erkend certificaat kan worden behaald.

Classroom English
Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse technieken in de vorm van workshops en discussies. Tijdens de cursus gaan we in op de beginselen van hoe kinderen een tweede taal leren. Je maakt kennis met hoe het Engels verwerkt kan worden in de basisschoolvakken door Content and Language Integrated Learning (CLIL)

Meer weten of aanmelden?
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden of neem contact op met Tineke van der Velde, 06-15319873 / languagecentre@stenden.com

Cambridge Certificate of English Teaching Primary (vanaf B1 niveau)

Certificate of English Language Teaching – Primary (CELT-P) is voornamelijk een ONLINE training met aanvullende lessen voor leerkrachten uit het basisonderwijs, die Engels doceren aan groep 3 t/m groep 8. De training is een door Cambridge English opgezette cursus, uitgevoerd door NHL Stenden, bedoeld om de leerkracht het vertrouwen te geven om:

  • goede lessen Engels te verzorgen volgens het curriculum
  • het geleerde toe te passen in de klas
  • het lesgeven in Engels te verbeteren
  • Daarnaast zal ook de eigen taalkennis opgefrist worden. De voertaal is Engels, zowel online als ook tijdens de bijeenkomsten.

Meer weten of aanmelden?
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden of neem contact op met Tineke van der Velde, 06-15319873 / languagecentre@stenden.com

Cambridge English First (FCE) voor leerkrachten (van B1 naar B2 niveau)

Je bent basisschoolleerkracht en wilt graag meer en beter Engels gebruiken in je lessen. NHL Stenden Language Centre biedt hiervoor een Cambridge taaltraining, genaamd Cambridge First.

Er wordt gewerkt aan alle taalvaardigheden: reading, writing, listening en speaking om een niveauverhoging in de Engelse taal te bewerkstelligen. De training wordt afgesloten met een Cambridge First examen, waardoor een internationaal erkend certificaat kan worden behaald.

Meer weten of aanmelden?
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden of neem contact op met Tineke van der Velde, 06-15319873 / languagecentre@stenden.com

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..