Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Titel

Incompany cursus 

Weerbaarheidstraining – Rots en water

Iedereen maakt het weleens mee; er wordt over je grenzen heengegaan of je moet iets doen wat je eigenlijk niet wilt. Het kan zijn dat er gepest wordt, dat je telkens gepusht wordt om iets te  moeten doen voor een groep of dat je onzeker bent in een groep of voor de klas. Hoe ga je hiermee om? Wat kun je hier tegen doen? Wat moet je eigenlijk doen?

De weerbaarheidstraining richt zich op deze vragen. Van de problematiek van grensoverschrijdend gedrag tot het weerbaarder maken kinderen.

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid kun je op veel verschillende manier vormgeven. Marco Knol, trainer van deze cursus, ziet weerbaarheid als jezelf zijn in alle omstandigheden die je tegenkomt. Of dit nou positieve of negatieve ervaringen zijn. Jezelf zijn en daarin voor jezelf kiezen is erg belangrijk.

Dit klinkt natuurlijk vanzelfsprekend, maar voor veel kinderen is dit niet het geval. Deze weerbaarheidstraining helpt daarbij. Het helpt je om weerbaar, zelfverzekerd en jezelf te zijn of weer te worden.

Over de training

De training bestaat uit 10 lessen met verschillende thema’s maar wel met dezelfde aspecten. Belangrijk is dat je in de eerste plaats respect hebt voor de ander en daarmee ook voor jezelf. De training is gebaseerd op de  methode Rots en Water, dit wordt gecombineerd met ervaringen en oefeningen van de trainer.

 

De training begint altijd op een ontspannen manier om daarna geleidelijk aan intensievere oefeningen te gaan doen.

Na de oefeningen vindt er een moment van reflectie op de oefeningen plaats. Op deze manier wordt er een link gelegd naar het dagelijks leven zodat theorie en praktijk één worden.

Wanneer een oefening of gesprek te dichtbij komt is het altijd mogelijk om er even uit te stappen. De training is er op gericht om grenzen aan te geven en deze liggen voor ieder persoon anders.

Thema’s

De thema’s in de training zijn onder andere de volgende:

 • Wie ben ik & wat kan ik?
 • Grenzen aangeven & zelfbeheersing
 • Omgaan met kritiek
 • Groepsdruk
 • Omgaan met problemen & het maken van keuzes
 • Weerbaarheid & zelfvertrouwen
 • Lichaamstaal herkennen bij jezelf en de ander

Bouwstenen

Wat elke training weer terugkomt zijn de volgende bouwstenen:

 • Zelfvertrouwen
 • Zelfbeheersing
 • Zelfreflectie

Aan deze bouwstenen wordt tijdens de training continu gewerkt. Dit wordt gedaan door middel van de oefeningen en gesprekken tijdens de training.

Opzet

 1. Intakegesprek op de school
 2. Ouderavond
 3. 10 trainingen van +/- 60 minuten
 4. Examen

DATUM
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Wanneer je besluit om met de training te willen starten bespreekt onze adviseur het programma met je. Het programma is maatwerk en flexibel, er kunnen dus aspecten extra worden belicht of gewijzigd.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Kinderen in het (speciaal) basisonderwijs (groep 7 & 8) en kinderen in de onderbouw van het voortgezet (speciaal) onderwijs (klas 1 – 3).

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Cursusleider
Deze cursus wordt verzorgd door Marco Knol, gecertificeerd Rots en Water trainer.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Contactpersoon

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..