Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Werken aan woordenschat

Cursus 

Werken aan woordenschat

De omvang van je woordenschat bepaalt hoe je in de wereld staat: of je makkelijk en duidelijk kunt communiceren en hoe je teksten begrijpt. Niet elk kind ontwikkelt zich op dat vlak even sterk. Tijdens deze cursus leer je hoe je als leerkracht op een plezierige en effectieve wijze een grote rol kunt spelen in de ontwikkeling van die woordenschat.

Woordenschatonderwijs is vaak erg gericht op alleen het aanleren van nieuwe woorden. Maar er is meer mogelijk! We zetten in op het ontwikkelen van een woordenschatcultuur in een klas. Het gaat hierbij ook om de verdieping van woordenschat, het visualiseren van woordenschat met graphic organizers, betekenisrelaties tussen woorden, kennis van woorden én strategieën om woorden te leren en te kunnen onthouden. In een klas met een woordenschatcultuur zul je ervaren dat kinderen het steeds leuker gaan vinden om met woorden aan het werk te gaan!

Over de cursus

Met deze cursus werk je heel gericht aan de ontwikkeling van een woordenschatcultuur in de klas. Je zult ervaren dat het niet alleen gaat om het maken van de woordenschatlessen uit de methode, waarbij vooral uitbreiding van de woordenschat centraal staat. Je krijgt voorbeelden, tips en (coöperatieve) werkvormen gepresenteerd, die je meteen in je klas kunt uitproberen. Tijdens de bijeenkomsten is er ook tijd voor het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast zullen we ook ingaan op tal van andere aspecten van woordenschatontwikkeling, zoals woordenschatdidactiek, het toetsen van woordenschat, het selecteren van aan te leren woorden en de transfer naar andere vakgebieden. We zullen dus naast de theorie ook vooral heel praktisch bezig zijn. Laat je verrassen!

DATA
Cursusdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
leerkrachten, taalcoördinatoren en intern begeleiders

LOCATIE
De cursus vindt plaats op de door jou aangegeven locatie.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

Interesse in deze cursus?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:

  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany cursus?

  Een incompany cursus is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de cursus worden aangepast aan jullie situatie.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..