Je bent hier: Home / Begeleiding en scholing / Werken met baby’s

Incompany cursus

Werken met baby’s

De opvang van baby’s (in een horizontale of verticale groep) brengt speciale vragen met zich mee. Hoe kun je in een groep elke baby genoeg aandacht geven? Wat heeft een baby eigenlijk precies nodig om zich prettig te voelen in het kinderdagverblijf? Welke activiteiten kun je met baby’s doen?

De training ‘Werken met baby’s’ is erop gericht om de kwaliteit van de babyopvang te verbeteren. Het accent ligt op de interactie tussen pedagogisch medewerker en baby. De cursus is bedoeld om pedagogisch medewerkers bewust te maken van de belangrijke rol die zij hebben in het welbevinden en de ontwikkeling van baby’s.

Over de training

Deze cursus helpt je om zes interactievaardigheden beter te kennen en uit te voeren, specifiek gericht op de baby’s. Daarnaast besteedt de cursus aandacht aan: de groepsruimte, het speelgoedmateriaal en de samenwerking tussen collega’s en met ouders. De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan bod:

 • visie op baby’s en babyopvang
 • het bieden van emotionele ondersteuning
 • respect voor autonomie
 • structuur en continuïteit
 • zeggen wat je doet, benoemen wat je ziet
 • ontwikkelingsstimulering en het begeleiden van interacties
 • een veilige en uitdagende speelomgeving creëren
 • samenwerken met ouders en collega’s: uitwisselen en afstemmen

Na de training beschik je over (nog meer) vaardigheden om de kwaliteit van de babyopvang op de groep te verbeteren.

Pedagogisch medewerkers

De training is bedoeld voor pedagogisch medewerkers die werken met baby’s. Dit kan zowel in een horizontale- als in een verticale groep zijn. De training is geschikt voor zowel ervaren als onervaren pedagogisch medewerkers, zodat alle (baby)leidsters van een team of locatie aan de training kunnen deelnemen. Ook is deze cursus geschikt voor pedagogisch stafmedewerkers, coaches en leidinggevenden.

Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang

In de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) is besloten dat werkgevers vanaf 1 januari 2018 moeten investeren in specifieke scholing voor babyopvang. Vanaf 2023 moeten alle beroepskrachten die met 0-jarigen werken over een diploma, certificaat of cijferlijst beschikken, waaruit blijkt dat specifieke scholing voor babyopvang is gevolgd die voldoet aan alle criteria. De training Werken met baby’s voldoet aan deze criteria.

DATUM
Trainingsdata worden in overleg afgestemd.

BIJEENKOMSTEN
Deze training bestaat uit 8 bijeenkomsten.

TIJD
Tijden worden in overleg afgestemd.

BEDOELD VOOR
Pedagogisch medewerkers die werken met baby’s.

LOCATIE
Bij jou op school.

PRIJS
Neem contact met ons op om te tarieven te bespreken.

De training wordt afgerond met een certificaat van het NJI.

Interesse in deze training?

Vul het onderstaande formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op  Mijn functie:

  Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze mailingen.

  Ik ontvang graag mailingen over:


  We gebruiken de gegevens die je in dit formulier invult enkel om contact met je op te nemen over de desbetreffende cursus. Als je aangeeft de nieuwsbrief te willen ontvangen worden je gegevens ook gebruikt voor het verzenden van de nieuwsbrief/mailing gericht op jouw interesse.

  Wat is een incompany training?

  Een incompany training is een groepstraining binnen jouw organisatie, waarvoor je zelf de deelnemersgroep samenstelt. Wij zorgen ervoor dat de accenten van de training worden aangepast aan jullie situatie.

  Neem contact op

  Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Start met typen en druk op enter om te zoeken..