Letterster voor kinderen met lees- en spellingachterstanden of dyslexie

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een prachtige tijdelijke baan

Nieuws

Oefeningen voor kinderen met lees- en spellingachterstanden en dyslexie

Op de basisschool wordt veel tijd en aandacht besteed aan leren lezen en spellen. Sommige kinderen kunnen op dat gebied wel een steuntje in de rug gebruiken. Speciaal voor hen is het online programma Letterster ontwikkeld, waarmee ze thuis kunnen oefenen.

Op de planeet Letterster leren kinderen uit groep 4 tot en met 8 makkelijker lezen en spellen. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectief. Maar, nog veel belangrijker: het zorgt ervoor dat kinderen op een leuke manier met lezen en spellen kunnen oefenen. En oefenen helpt!

Hoe werkt letterster?

Ouders kunnen Letterster aanschaffen zodat hun kind thuis kan oefenen met lezen en spellen. Een Letterster-oefentraject bestaat uit 12 lessen en start met een online intaketoets die het kind maakt. Hiermee wordt zijn of haar startniveau bepaald en wordt het persoonlijke oefentraject samengesteld. De oefeningen in Letterster zijn altijd volledig afgestemd op datgene wat het kind nodig heeft om makkelijker te lezen en spellen.

Feedback en tips van een ervaren orthopedagoog

Tijdens het oefentraject kunnen ouders contact opnemen met een ervaren Letterster-orthopedagoog om hun vragen en de voortgang van hun kind te bespreken. De orthopedagoog is gespecialiseerd in dyslexie. Ook krijgen ouders tips en feedback om mee aan de slag te gaan. Zo lang hun abonnement loopt kun ouders via de berichten-functie in de ouderkamer vragen stellen. Daarnaast is er een contactmoment: een telefonisch consult van 20 minuten.

Voor wie is Letterster bedoeld?

Letterster is bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 die moeite hebben met lezen en spellen. Soms is er zelfs een vermoeden van dyslexie, maar blijkt dat niet het geval te zijn. Voor deze kinderen is het goed om extra aandacht te besteden aan lezen en spellen. Letterster zorgt voor een sterke basis waar je kind de rest van zijn leven profijt van heeft!

Oefenen na het vergoede dyslexietraject

Kinderen die een dyslexietraject hebben gevolgd kunnen ook gebruikmaken van Letterster. Juist voor deze kinderen is het goed te blijven oefenen met lezen en spellen. Letterster is hiervoor zeer geschikt.

Is of was jouw kind in behandeling voor dyslexie bij Cedin? Geef dan bij de dyslexiebehandelaar aan dat je wilt starten met Letterster. De dyslexiebehandelaar kan het persoonlijke oefentraject in Letterster voor jouw kind instellen; de intaketoets is dan overbodig. De dyslexiebehandelaar zorgt ervoor dat het oefentraject goed aansluit bij de behandeling en kan je laten weten wanneer het handig is om te starten met Letterster.

 

Kijk voor meer informatie op www.letterster.nl

 

Letterster is een product van Cedin en Marant.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..