Moedertalen omarmen in je klas: zo doe je dat!

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Moedertalen omarmen in je klas: zo doe je dat!

Meertaligheid

Moedertalen omarmen in je klas: zo doe je dat!

Taal is een onderdeel van je identiteit, het is een deel van je cultuur. De moedertaal is de taal die het dichtste bij het gevoel zit. In de moedertaal huilen, praten, fantaseren en lachen we. Moedertalen omarmen in de klas biedt meertalige kinderen ruimte om zich te ontwikkelen.

Moet je moeilijke dingen doen? Dan werk je in je moedertaal. Het omarmen van moedertalen in de klas biedt meertalige kinderen ruimte om zich te ontwikkelen. Wat betekent dit voor jouw rol als leerkracht?

Marije Hoogland, onderwijsadviseur en taal-leesspecialist en Ferdau Terpstra, onderwijsadviseur gespecialiseerd in NT2 en meertalig onderwijs bij Cedin gingen hierover met elkaar in gesprek.

Meer weten?

Wil je meer weten over moedertalen omarmen in de klas? Tijdens de Nationale Onderwijsweek organiseren wij hierover een gratis webinar. Klik hier om je aan te melden.

De Nationale Onderwijsweek

Ieder jaar viert de Stichting Nationale Onderwijsweek in de eerste week van oktober de kracht en pracht van het onderwijs. Met de Nationale Onderwijsweek geven zij het onderwijs en al haar professionals een podium om het moois dat er in de sector gebeurt te delen en erover in gesprek te gaan. Cedin is ook trots op alle mooie ontwikkelingen op scholen en daarom zijn wij vriend van de Nationale Onderwijsweek.

Bekijk hier het volledige programma van de Nationale Onderwijsweek.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..