Cursus KEI in hoogbegaafdheid nu online te volgen!

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Laarzen

Nieuws

Cursus ‘KEI in hoogbegaafdheid’ nu online te volgen!

Een praktische cursus over onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen

In onze online cursus ‘KEI in hoogbegaafdheid’ leer je in korte tijd meer over het bieden van passend onderwijs aan intelligente en (hoog)begaafde leerlingen. “Het is vooral een hele praktische cursus, waarbij je verbeteringen in de klas al  tijdens de cursus inzet,” aldus Martijn Nouwens, onderwijsadviseur Hoogbegaafdheid.

Na deze cursus weet je waar je op moet letten bij de signalering van hoogbegaafdheid en hoe je met kleine aanpassingen in je huidige aanbod al grote verschillen kunt maken voor slimme leerlingen. Na vijf online bijeenkomsten, een tweetal e-learningmodules met verdiepende onderwerpen en een online intervisiebijeenkomst ben jij een KEI in hoogbegaafdheid. Benieuwd of dit wat voor jou is? Lees dan verder.

Direct aan de slag!

De focus in deze cursus ligt op drie onderdelen: het signaleren van kenmerken van hoogbegaafdheid, het bepalen van de leer- en ondersteuningsbehoefte van de leerling en het maken van een vertaalslag naar het pedagogisch en didactisch handelen in de klas. Tijdens de cursus werk je aan een plan van aanpak dat je meteen kunt gebruiken  om het onderwijs beter af te stemmen op hoogbegaafde leerlingen. Ook maak je kennis met het signaleringsinstrument SiDi PO en scan HB, om tot een professionele signalering voor cognitief talentvolle en (hoog)begaafde leerlingen te komen. De cursus is bedoeld voor leerkrachten die het onderwijs aan hoogbegaafde leerlingen in de klas willen verbeteren en is ook geschikt voor IB’ers om de doorgaande lijn op school te bewaken.

Volledig online!

De cursus is volledig online. Je volgt vijf gezamenlijke online lessen die plaatsvinden buiten de lestijden op school en zijn te volgen vanaf iedere locatie in Nederland. Daarnaast is er een online intervisiebijeenkomst en kun je kiezen uit een viertal e-learningmodules  met verdiepende onderwerpen, zoals EDI, het ver-bloom-en van je lessen en aanbod, onderpresteren, executieve functies en motivatie. Deze modules kun je in je eigen tijd en op je eigen tempo volgen. In onze online Cedin Academie heb je altijd en overal je lesmateriaal bij de hand en staat alles overzichtelijk op een rij.

Meer is onvoldoende

Hoogbegaafde leerlingen denken en leren op een ander wijze. Ze hebben minder stappen nodig in het leerproces. Belangrijk in het lesaanbod aan hoogbegaafde leerlingen is dat de lesstof verrijkend is. Het volstaat niet om een hoogbegaafde leerling meer van hetzelfde te laten doen. Voorwaarde is dat het complexer is. Dat geldt ook voor het tempo en de instructie. Zo blijft de leerling gemotiveerd en voorkom je frustratie. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn, soms zijn kleine aanpassingen al een verbetering. Daarom passeren tijdens deze cursus verschillende lesmaterialen de revue en bespreken we hoe je deze kunt inzetten in je lesaanbod bij hoogbegaafde leerlingen.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de cursus? Klik dan op deze link.

Je ontvangt het boek
‘Kei in hoogbegaafdheid’
gratis bij de cursus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..