Online één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Online één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Artikel

Online één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Als leerkracht ken je je leerlingen en weet je het als je leerling moeite heeft met rekenen. De afgelopen weken heb je je misschien extra zorgen gemaakt om jouw leerling(en) met ernstige rekenproblemen of dyscalculie. Want jij weet als geen ander dat juist zij goed rekenonderwijs nodig hebben. Deze leerlingen maken zich de rekenstof niet zelfstandig eigen. En hoe goed ze de afgelopen weken ook gewerkt hebben en hulp hebben gekregen van hun ouders; deze kinderen hebben een andere benadering nodig dan klasgenootjes. Cedin biedt daarom online extra één op één begeleiding aan voor kinderen uit groep 4 t/m 8 met ernstige reken-wiskunde problemen en/of dyscalculie. Want goede rekenhulp nu kan problemen in de toekomst beperken.

Jessica van der Straaten, rekenspecialist: “De afgelopen weken zijn de kinderen thuis aan het werk gegaan. Ze hebben ontzettend veel sommen gemaakt, daar ben ik van overtuigd. De vraag is echter wat daarvan is blijven hangen, want de wijze van oplossen is belangrijker dan goede antwoorden. Daar heb je als leerkracht de afgelopen periode moeilijk zicht op kunnen houden. Voor leerlingen met ernstige rekenproblemen en dyscalculie geldt dat hun rekenontwikkeling  volledig afhankelijk is van de mate van instructie, inoefening en expertise van de leerkracht.”

De scholen gaan weer beginnen. Waarom is deze online begeleiding juist nu zo belangrijk?

“Als de kinderen weer naar school gaan is er veel veranderd. Er kunnen grote verschillen tussen kinderen zijn. Bovendien wordt er gewerkt met halve klassen, waardoor er nog steeds sprake is van een stukje thuisonderwijs. De nadruk in de weken tot aan de zomervakantie zal op school liggen op emoties en belevenissen. Kortom: de groepsvorming van de klas. En natuurlijk is er ook weer aandacht voor rekenen en taal. Maar het is de vraag of leerkrachten voldoende tijd hebben voor de juiste begeleiding van leerlingen met ernstige rekenproblemen. Wij bieden daarom deze online één op één begeleiding aan. Zie het als een verlengstuk van jou als leerkracht. Je kunt ons inzetten om dit stukje van je over te nemen. Wij springen bij waar jij behoefte aan hebt. Dat kan door 2 keer per week korte instructiesessies te geven aan de desbetreffende leerling(en) of door jou als leerkracht kort te ondersteunen waar nodig. Zo kunnen we meedenken over een passend aanbod, waarbij we samen een keuze maken in de te behalen doelen en kijken wat jouw leerling nodig heeft om na de zomervakantie een goede start te maken.”

Wat is de meerwaarde?

“Ook leerlingen met rekenproblemen hebben recht op passend onderwijs. Met onze online sessies geven we deze leerlingen op de juiste manier instructies en weet jij als leerkracht dat ze rekenen op de juiste manier (aan)leren. We komen daarmee aan hun onderwijsbehoefte tegemoet en als leerkracht ben je ervan verzekerd dat rekenen goed gewaarborgd is bij jouw leerling(en). We hopen hiermee deze leerlingen in de laatste weken voor de zomervakantie te ondersteunen in hun rekenontwikkeling en er zo samen voor te zorgen dat ze met vertrouwen het volgende jaar ingaan!”

Een leerling aanmelden voor begeleiding

Ondersteuning voor een leerling kan worden ingekocht door besturen of scholen. Daarnaast is het ook mogelijk om als ouder de extra ondersteuning voor je kind aan te vragen. Ga naar deze pagina om een leerling aan te melden voor begeleiding en laat je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..