Online één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Online één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Artikel

Online één op één begeleiding voor kinderen met rekenproblemen

Als leerkracht ken je je leerlingen en weet je het als je leerling moeite heeft met rekenen. Soms maak je je extra zorgen om jouw leerling(en) met ernstige rekenproblemen of dyscalculie. Want jij weet als geen ander dat juist zij goed rekenonderwijs nodig hebben. Deze leerlingen maken zich de rekenstof niet zelfstandig eigen en hebben een andere benadering nodig dan klasgenootjes. Goede rekenhulp nu kan problemen in de toekomst beperken. Cedin biedt daarom online extra één op één begeleiding aan voor kinderen uit groep 4 t/m 8 met ernstige reken-wiskunde problemen en/of dyscalculie.

Jessica van der Straaten, rekenspecialist: “Voor leerlingen met ernstige rekenproblemen en dyscalculie geldt dat hun rekenontwikkeling volledig afhankelijk is van de mate van instructie, inoefening en expertise van de leerkracht. Soms hebben leerkrachten onvoldoende tijd voor de juiste begeleiding van leerlingen met ernstige rekenproblemen. Wij bieden daarom online één op één begeleiding aan voor kinderen uit groep 4 t/m 8 met ernstige reken-wiskunde problemen en/of dyscalculie.”

Ondersteuning daar waar nodig

“Zie het als een verlengstuk van jou als leerkracht. Je kunt ons inzetten om dit stukje van je over te nemen. Wij springen bij daar waar jij behoefte aan hebt. Dat kan door twee keer per week korte instructiesessies te geven aan de desbetreffende leerling(en) of jou als leerkracht kort te ondersteunen waar nodig. Zo kunnen we meedenken over een passend aanbod, waarbij we samen een keuze maken in de te behalen doelen en kijken wat jouw leerling nodig heeft.”

Verzekerd van de juiste manier van instructies en (aan)leren

“Ook leerlingen met rekenproblemen hebben recht op passend onderwijs. Met onze online sessies geven we deze leerlingen op de juiste manier instructies en weet jij als leerkracht dat ze rekenen op de juiste manier (aan)leren. We komen daarmee aan hun onderwijsbehoefte tegemoet en als leerkracht ben je ervan verzekerd dat rekenen goed gewaarborgd is bij jouw leerling(en).”

Een leerling aanmelden voor begeleiding

Ondersteuning voor een leerling kan worden ingekocht door besturen of scholen. Daarnaast is het ook mogelijk om als ouder de extra ondersteuning voor je kind aan te vragen. Ga naar deze pagina om een leerling aan te melden voor begeleiding en laat je gegevens achter zodat wij contact met je op kunnen nemen.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..