Over SpeLezen: boeken dicht, de hoeken in!

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Over SpeLezen: boeken dicht, de hoeken in!

Achtergrond

SpeLezen: boeken dicht, de hoeken in!

Het taalonderwijs in groep 3 kan makkelijker, leuker én beter. Met SpeLezen laat je kinderen weer volop genieten van alle soorten en maten boeken en zorg je voor meer leesplezier.  “Hier worden we enthousiast van!” “Lezen is echt leuk!” “Eindelijk weer tijd om te spelen!”

Gebruikelijke methodes voor groep 2/3 sluiten niet altijd aan bij het niveau van de kinderen. Bovendien kosten deze methodes veel tijd, waardoor je soms moeite hebt aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van de kinderen. Met als gevolg: te weinig aandacht voor groep 2 en teleurgestelde kinderen in groep 3.

Spel als uitgangspunt voor lezen en schrijven

Wat gebeurt er als je de leesmethode flexibeler hanteert en probeert de kinderen meer achter hun tafeltjes vandaan te krijgen? Wat als spel het uitgangspunt is om te lezen en schrijven terwijl jij als leerkracht je verwachtingen gaat bijstellen? Kinderen zijn soms tot veel meer in staat dan je denkt.

Bovenstaande vormt het uitgangspunt voor SpeLezen. Met SpeLezen is er meer tijd om met spel te leren. Met veel plezier en mooie resultaten kun je werken aan het spelend leren lezen en schrijven.

Over SpeLezen

De naam SpeLezen is een combinatie van spelen, lezen en spellen. Het één is immers onlosmakelijk verbonden met het andere. SpeLezen is een aantrekkelijke aanpak om kinderen op hun eigen niveau en in hun eigen tempo te leren lezen en schrijven. De unieke werkwijze is in eerste instantie bedoeld voor groep 3, maar ook grotendeels geschikt voor groep 2 en 4. SpeLezen kan je ook prima inzetten in een combinatiegroep 1, 2 , 3 en maakt het managen van een combinatiegroep 2/3 of 3/4 een stuk makkelijker.

Hoe het werkt

Elke dag begint met een gezamenlijke start waarbij de kinderen letterkennis, lezen en spelling veelvuldig oefenen. Niet saai, maar lekker actief met veel visuele ondersteuning, gebaren en een vleugje theater. Een spetterend geheel waar alle kinderen elke dag met plezier aan meedoen.

De nadruk ligt op het werken met eigen teksten van de kinderen. Hierdoor begrijpen ze al snel de functie van geschreven en gedrukte taal en raken ze intrinsiek gemotiveerd om te lezen en te schrijven.

SpeLezen is uitdagend én ondersteunend. Kinderen kunnen leren op een manier die past bij hun eigen ontwikkeling. Een must bij het vormgeven van gepersonaliseerd leren.

Meer informatie en aanmelden voor onze training SpeLezen?

SpeLezen is dé manier om je taalonderwijs een enorme boost te geven! Wil jij hier ook mee aan de slag?

Bekijk hier de informatie over de training SpeLezen.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..