Podcast special: Pesten verminderen op scholen

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#7

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Podcast special: Pesten verminderen op scholen.

Pesten verminderen op scholen.

Scholen doen hun best om pesten tegen te gaan zodat kinderen zich veilig voelen. Helaas blijft pesten een groot probleem. Pestgedrag gaat namelijk niet vanzelf over. Leerkrachten of docenten grijpen in veel gevallen niet in omdat pesten moeilijk te signaleren is en omdat ze niet altijd bekend zijn met een effectieve aanpak.

In een aantal gemeenten in Groningen hebben daarom de GGD, stichting MEE en Cedin de handen ineengeslagen om kinderen, ouders en scholen hierbij te ondersteunen. Ze vormen samen het ConsultatieTeam Pesten (CTP). We spreken over deze samenwerking en de werkwijze met Herma Ardesch, sociaal verpleegkundige bij de GGD, Maike Rae, ontwikkelingspsycholoog en onderwijsadviseur bij Cedin en Marinka Bakker, onderwijsadviseur bij Cedin en gespecialiseerd in het thema ‘online pesten’.

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..