aflevering#1 Hoe ga je om met hoog- of meerbegaafde leerlingen in jouw klas?

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Podcast aflevering#1

Podcast Tussen zorg en onderwijs

Aflevering#1 Hoe ga je om met hoog- of meerbegaafde leerlingen in jouw klas?

Corine Breuring is onderwijsadviseur hoogbegaafdheid. Samen met orthopedagoog Karianne ten Heuw hebben we het in deze aflevering over hoog- of meerbegaafdheid. Wat is dat eigenlijk en waarom is het belangrijk om dit vroegtijdig bij leerlingen te signaleren? We bespreken de signalen die erop kunnen wijzen dat een leerling hoog- of meerbegaafd is en hebben het er uitgebreid over hoe jij als leerkracht deze leerling zo goed mogelijk kunt begeleiden. En wat je daarvoor nodig hebt van jouw school. Hoogbegaafdheid bij meisjes én bij leerlingen met een migratieachtergrond signaleren we trouwens vaak later. Hoe dat komt hoor je ook in deze aflevering.

Veel luisterplezier!

Je luistert onze podcast hier:

Cedin podcast

Voor iedereen die werkzaam is in het (basis)onderwijs of vanuit een andere rol met kinderen werkt maken wij nu ook podcasts. Elke maand bespreken we een onderwijs en zorg gerelateerd onderwerp. Dat doen we in gesprek met onze experts op hun eigen vakgebied. In korte tijd praten we je bij over het onderwerp. Wat is het ook alweer precies, hoe kan je jouw leerlingen hierbij ondersteunen en waar kan je terecht voor extra hulp?

Klik hier voor een overzicht van onze podcasts. 

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..