Regiomanager Onderwijsadvies: Gezond ondernemerschap in een waardevolle functie

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Regiomanager Onderwijsadvies: Gezond ondernemerschap in een waardevolle functie

INTERVIEW

Wij hebben een mooie vacature voor Regiomanager Onderwijsadvies. Wil je meer weten over deze functie? Lees dan onderstaand interview met onze collega Leone Schieving, regiomanager onderwijsadvies. 

Gezond ondernemerschap in een waardevolle functie

Leone werkt inmiddels 10 jaar met ontzettend veel plezier bij Cedin: “Ik voel me trots om hier te werken. Collega’s zijn erg betrokken bij onze organisatie en iedereen draagt zijn of haar steentje bij aan goede zorg voor kinderen en goed onderwijs. Er heerst grote collegialiteit. Cedin is een hele stimulerende omgeving. Je krijgt veel kansen om jezelf te ontwikkelen. En je mag daarbij fouten maken, daar leer je van. In mijn rol als regiomanager heb ik alle ruimte voor nieuwe ideeën. Er wordt van mij verwacht dat ik (onderwijskundige) kansen zie en daarin een proactieve houding heb. Gezond ondernemerschap is daarom een belangrijke eigenschap voor een regiomanager. Je functie is zelfsturend. Cedin vraagt én biedt veel autonomie en flexibiliteit.”

De juiste match

“Regiomanager Onderwijsadvies is een hele afwisselende baan. Je hebt meerdere rollen en verantwoordelijkheden. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer van je eigen klanten in een bepaalde regio. Bij Cedin investeren we veel tijd in onze gesprekken met klanten. Wij werken namelijk vanuit de relatie en worden hierdoor ook gezien als betrouwbare partner. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, daar staan we voor. Als teamleider (h)erken je vragen van scholen of schoolbesturen en weet je wat Cedin daarin kan betekenen. Het is daarbij belangrijk oog te hebben voor de juiste match: welke adviseur past het beste op inhoud, maar ook op persoonlijkheid. Het is daarvoor heel waardevol om veel in het werkveld te zijn. Op scholen hoor en zie je wat er speelt en waar leerkrachten tegenaan lopen. Dat maakt dat je scherp kunt zijn op ontwikkelingen en  je dienstverlening daarbij kunt aanpassen.  In het team van onderwijsadviseurs zit vervolgens alle expertise om maatwerk te ontwikkelen en te bieden aan onze klanten.  Zo kunnen we echt van toegevoegde waarde zijn!”

Coachen

“In deze functie hoort leidinggeven er ook bij. Dat doe ik aan een team van 15 mensen. Wij geven richting en coachen onze mensen. We maken daarvoor in de gesprekkencyclus gebruik van Waarderend Onderzoek. Dat betekent dat we geen functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren, maar ontwikkelgesprekken waarbij we  elkaar vaker en korter spreken. Samen kijken we naar wat goed gaat en maken we afspraken over vervolgacties en -stappen. Wat heb je daarin nodig, ook van mij als leidinggevende? Het is belangrijk dat je als regiomanager met je team werkt vanuit gelijkwaardigheid.”

Pieken op het juiste moment

“Een kenmerk van deze functie is dat er piekmomenten zijn qua drukte. Het is daarom belangrijk dat je je werkzaamheden goed kunt plannen en prioriteren. In het voorjaar bijvoorbeeld voeren we veel gesprekken met scholen en schoolbesturen, omdat zij dan bezig zijn met de planning van scholingen in het volgende schooljaar. Als regiomanager ben je verantwoordelijk voor het realiseren van opdrachten en het maken van passende  begeleidingsplannen en offertes.. Op andere momenten van het jaar is er meer ruimte voor bijvoorbeeld innovatie. Zo ben ik betrokken bij de portfolio’s Taal en Rekenen. Samen met collega’s ben ik op dit moment o.a. bezig ben met het digitaliseren van ons aanbod en uiteraard vooruit te blikken naar het nieuwe schooljaar.”

Werken in de driehoek

“Monitoren, calculaties maken, (soms) collega’s aansporen; administratie hoort er natuurlijk gewoon bij. Gelukkig is dit binnen Cedin goed op orde. We werken met een gebruiksvriendelijk HRM en CRM systeem. Wat prettig is,  is de nauwe samenwerking met collega regiomanagers. Onder leiding van onze manager hebben we gezamenlijke doelstellingen geformuleerd. Daar werken we met elkaar hard voor. Ook samen met onze collega’s van de zorgpraktijken. Door samen te werken kunnen we elkaar namelijk versterken!  Zo draag je ook als regiomanager bij aan het werken in de driehoek: onderwijs en zorg voor kind, school en gezin.”

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..