Terugblik WOW Meartalich: Oan ’e slach mei… ynspiraasje!

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Een prachtige tijdelijke baan

Terugblik WOW Meartalich: Oan ’e slach mei… ynspiraasje!

Gisteren vond het congres WOW Meartalich plaats. Zo’n 100 professionals uit het onderwijs gingen ‘Oan ’e slach mei… ynspiraasje!’ (Aan de slag met… inspiratie!). Het congres is een samenwerking van Afûk, NHL/Stenden en Cedin. Tijdens het congres waren er tal van inspirerende voorbeelden uit de onderwijspraktijk om taal functioneel te gebruiken in het onderwijs.

 

In verschillende workshops konden aanwezigen aan de slag met onder andere ‘Theaterlezen’, ‘Taalrijkdom herkennen’, ‘Energizers en Oppeppers’, ‘Het ontwerpen van een CLIL les’, ‘Taal fan myn hert’ en ‘Verdwalen in Verhalen’.De plenaire lezing was dit jaar van Kirstin Plante en Carmen Meester, beide verbonden aan Dynamic Language Learning (foarhinne TPRS Academy) en ging over “Inspireren en verbinden“. Ook was er aandacht voor de presentatie van het nieuwe jubileumboek van Lida Dijkstra “It Spûkskip”.  Het eerste exemplaar werd haar aangeboden door Ernst Bruinsma van de Afûk. Lida Dijkstra is de komende twee jaren ambassadeur van het kinderboek wat betekent dat zij scholen en leerlingen adviseert over de Friese taal en kinderliteratuur.

 

“Het was echt een super inspirerende middag, ik zit vol met nieuwe energie!” aldus één van de deelnemers.

 

“ Zet mij maar op de lijst voor aankomend jaar, ik ben er weer bij!”, zei één van de andere deelnemers.

 

Het congres over meertalig onderwijs vond dit jaar alweer voor de vijfde keer plaats. Ook wij kunnen niet wachten tot de volgende editie!

 

De volgende editie is op woensdag 27 mei 2020. Noteer de datum alvast in je agenda!

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..