Vacature Medewerker personeelszaken

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Vacature Medewerker Personeelszaken

Vacature

Vacature Medewerker personeelszaken

Onze personeelsadministratie voor 180 collega’s op de juiste manier verwerken. Daar wil jij graag verantwoordelijk voor zijn. Dat doe je vanuit een ondersteunende houding om jouw collega’s klantgericht en doortastend te helpen. Doordat jij cijfermatig goed onderlegd bent,  creëer je inzichten en weet je verbanden te leggen in relevante administratieve processen. Je vindt het leuk om administratieve en projectmatige zaken op te pakken. Dat doe je accuraat, flexibel en zelfstandig. Tegelijkertijd ben je een betrouwbare teamspeler die goed met weerstand om kan gaan.

 Vanwege het pensioen van onze collega is Cedin op zoek naar een:

Medewerker personeelszaken
 24 uren | Drachten

De afdeling P&O adviseert op het gebied van personeels-, opleidings- en organisatiebeleid van Cedin. Onze medewerker personeelszaken werkt samen met de P&O adviseur en manager P&O en ondersteunt ze in hun dagelijkse werkzaamheden.

Wat worden jouw werkzaamheden?

Je verzorgt alle administratief ondersteunende handelingen binnen de afdeling waarmee je alle medewerkers in staat stelt hun werkzaamheden kwalitatief te kunnen uitvoeren. Je bent het eerste aanspreekpunt voor medewerkers en leidinggevenden met HR vragen. Die vragen komen dagelijks bij je binnen.

Verder ondersteun je bij de werving- en selectieprocedures. Van het voorbereiden van sollicitatiegesprekken tot het inwerken van nieuwe collega’s. Je houdt je ook bezig met het aanmaken en aanpassen van arbeidsovereenkomsten. Daarnaast beheer en actualiseer je de personeelsdossiers. Verdere administratieve taken zijn het uitvoeren van stageovereenkomsten, bijhouden van verzuim- en SKJ-registraties, (op verzoek) opstellen van diverse (financiële) managementinformatie en rapportages. Je onderhoudt daarnaast een aantal externe contacten, waaronder het UWV, SKJ of de Arbodienst.

Wat neem je mee?
Je hebt een afgeronde relevante MBO opleiding niveau 4 en minimaal drie jaren relevante werkervaring op een personeelsadministratie. Verder beschik je over praktische kennis van personeels- en salarisadministratie evenals informatiesystemen (bijv. Allsolutions) en andere systemen zoals MS Office en SharePoint. Ook heb je kennis van de sociale en fiscale wet- en regelgeving en affiniteit met onderwijs en/of (jeugd)zorg. Je beheerst de Nederlandste taal uitstekend, in woord en geschrift.

Over Cedin
Cedin is een organisatie van ruim 180 bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg. We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin.

Cedin is een stichting met een maatschappelijk doel. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen: talenten ontdekken en benutten, belemmeringen wegnemen, kansen creëren. Daar dragen wij aan bij, al 45 jaar lang. Wat we doen, doet er toe. Dat maakt ons werk zo mooi!

Wanneer (helpen) opgroeien een uitdaging is
In ons werk staat de driehoek kind – gezin – school centraal. Wanneer (helpen) opgroeien een uitdaging is, is er behoefte aan mensen met verstand van deze werelden. De kleinschalige zorgteams in onze praktijken bestaan uit een kinder- en jeugdpsychiater, orthopedagoog-generalisten, GZ-psychologen, orthopedagogen en psychologen, systeemtherapeuten en pedagogen/ambulant begeleiders.

Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen, altijd!

Onze medewerkers houden ervan uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Wij vinden het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om ook hún talenten te laten bloeien. Persoonlijke groei, omdat het kán! Zo kan elke collega van Cedin allerlei (online) cursussen volgen en zijn er het hele jaar door intervisiebijeenkomsten waarin collega’s van elkaar leren. Dat geeft energie! Cedin gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en werkt oplossingsgericht.

Wat bieden wij jou?
Spreekt deze functie jou aan? Dan is het goed te weten dat wij jou onderstaande kunnen bieden:

  • Een jaarcontract met daarna een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een marktconform salaris passend bij jouw ervaring en kwaliteiten.
  • Persoonlijke groei door opleidingen en trainingen via GoodHabitz en het intern leerlandschap van Cedin, maar ook worden er continu ontwikkelgesprekken met je gevoerd middels Appreciative inquiry.
  • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband.
  • Cedin draagt 70% bij aan je pensioenopbouw én je ontvangt een vergoeding voor je reiskosten.

En tot slot een klein, hecht team met gemotiveerde collega’s die jou ontzettend graag willen verwelkomen!

Wil je reageren?
Ben je enthousiast en wil je solliciteren? Mail dan jouw motivatie en c.v. naar Jaap Kramer, manager P&O, via: personeel@cedin.nl. We zien jouw reactie graag tegemoet vóór woensdag 19 mei 2021.

Wil je meer informatie?
Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Albert Schokker, medewerker personeelszaken bereikbaar op a.schokker@cedin.nl of met Janke Visser, P&O adviseur op 06-30527467 of j.visser@cedin.nl.

Zij beantwoorden graag al jouw vragen.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..