Vol zelfvertrouwen voor groep 3

Je bent hier: Home / Over Cedin / Nieuws en achtergrond / Iedereen met plezier naar school

Artikel

Vol zelfvertrouwen voor groep 3

Leerkracht zijn van groep 3. Een mooie en tegelijkertijd pittige uitdaging. Groep 3 is een belangrijke groep. De kinderen zijn aan het begin nog echte kleuters. We zien steeds vaker grote verschillen tussen de kinderen die beginnen in groep 3. Hoe zorg je ervoor dat de overgang van groep 2 naar groep 3 een vloeiende overgang wordt. En hoe bied je inhoudelijk uitdaging op een speelse manier? Om dit avontuur van beginnen met leren lezen, schrijven en rekenen samen met de kinderen vol zelfvertrouwen aan te kunnen gaan, heeft Cedin de leergang ‘Specialist groep 3’ ontwikkeld.

Het spel centraal

Het is niet meer zo dat kinderen vanaf groep 3 alleen maar in de schoolbanken zitten. In groep 3 kun je ook met betekenisvol en functioneel spel in hoeken aan de slag. Met duidelijke plekken in een rijke leeromgeving in en/of buiten de klas maak je de overgang tussen groep 2 en groep 3 zo optimaal mogelijk. Er is juist in groep 3 veel ruimte om te kijken naar wat kinderen nodig hebben. Hoe zet je spel in en hoe geef je werken in hoeken een plek? In de eerste module van deze training gaan we in op die vraag.

Verdieping op de basiskennis en -vaardigheden

Vervolgens gaan we in verschillende modules aan de slag met de diverse vakgebieden. De inhoud van de training richt zich op het aanvankelijk leesproces, het aanvankelijk rekenen, de sociaal emotionele en motorische
ontwikkeling. We bieden je een verdieping op de basiskennis en -vaardigheden die je al hebt. Hoe voer je bijvoorbeeld een goed gesprek? De onderwerpen in deze training zijn universeel, maar we staan er uitgebreid bij stil wat dit betekent voor jouw groep. Je krijgt een eigen visie op het spel, waardoor je keuzes voor groep 3 beter kunt onderbouwen.

Je bent niet alleen

Het mooie aan deze training is dat er alle ruimte is voor uitwisseling, opdrachten om in je eigen klas uit te proberen en reflectie op je eigen onderwijskundig handelen. Het is vooral de uitwisseling waar deelnemers van deze training zo enthousiast over zijn. Je bent eventueel met een directe collega verantwoordelijk voor groep 3 op jouw school. Maar hoe doen andere leerkrachten van groep 3 het binnen jouw schoolbestuur? Waar lopen zij tegenaan en wat kun je van elkaar leren? Speciaal voor deze uitwisseling organiseren we daarom een slotbijeenkomst. Je gaat het geleerde kort aan elkaar presenteren. Zo hopen we dat jullie elkaar zullen inspireren.

Nieuw

Training Specialist groep 3 maken we hybride Vanaf het nieuwe schooljaar bieden we de training ‘Specialist groep 3’ niet alleen voor leerkrachten groep 3 binnen één bestuur aan (incompany), maar ook voor individuele leerkrachten. De training voor individuele leerkrachten wordt hybride aangeboden: een combinatie van zelfstudie (e-learning), online sessies en fysieke bijeenkomsten op een centrale locatie. Veel kennis kun je dus in je eigen tijd tot je nemen. Dat gecombineerd met de uitwisseling met leerkrachten van groep 3 uit het hele land zorgt wat ons betreft voor een waardevolle aanvulling. Hou onze website in de gaten voor de trainingsdata! Wil je een seintje ontvangen als de training van start gaat vul dan hier je gegevens in.

Neem contact op

Heb je vragen over de dienstverlening van Cedin? Stuur ons een bericht en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Start met typen en druk op enter om te zoeken..